Search by category:
Egyéb kategória

FELMÉRÉS: A PS nyerné a választást, megelőzné a Smert és a Hlast

FELMÉRÉS: A PS nyerné a választást, megelőzné a Smert és a Hlast

Mészáros Richárd

2023. 09. 26., k – 16:23

A Progresszív Szlovákia mozgalom nyerné a parlamenti választást a szavazatok 19,7 százalékával. A Smer 19,4, a Hlas 10,5 százalékot szerezne – derül ki az NMS Market Research Slovakia ügynökségnek a Sme számára készített felméréséből.

Bejutna a parlamentbe az OĽaNO a priatelia, a Za ľudí és a Kresťanská únia (9,5 százalék) koalíció is, amelynek legalább hét százalékra van szüksége a parlamentbe jutáshoz. Őket követné a Republika (8,5 százalék) és az SaS (5,7 százalék). Az SNS és a KDH is bejutna 5,4 százalékkal. A Sme rodina mozgalom 5,2 százalékkal szintén bejutna a parlamentbe.

A parlamenti küszöb alatt maradna a Szövetség (3,1 százalék), a Demokraták (2,3 százalék), az ĽSNS (1,8 százalék), a Modrí, Most–Híd 1,1 százalékkal. A Spravodlivosť és a Kommunista párt is 0,4 százalékot kapna. A többi párt a szavazatok 0,3 százalékát szerezné meg.

A PS és a Smer 33 képviselői helyet szerezne a parlamentben. A Hlasnak 18, az OĽaNO a priatelia koalíciónak 16, a Republikának 14 képviselője lenne. A KDH, a Sme rodina, az SNS és az SaS is kilenc mandátumot szerezne.

Read More

Post Comment