Search by category:
Egyéb kategória

Nem lépnek vissza a Jablko párt tagjai

Nem lépnek vissza a Jablko párt tagjai

Mészáros Richárd

2023. 09. 26., k – 16:34

Nem távoztak a Demokraták párt választási listájáról a Jablko párt tagjai, elindulnak az előrehozott parlamenti választáson, egyúttal közös fellépésre szólítják fel az SaS-t és a Progresszív Szlovákiát – jelentette ki kedden Lucia Ďuriš Nicholsonová, a Jablko párt alapítója. Szerinte ez az egyetlen megoldás egy demokratikus kormány felállítására.

„Sokan arra szólítottak fel bennünket, lépjünk vissza, hogy ne vesszenek el a választóink szavazatai. A Jablko párt szempontjából, amely csak nemrég alakult, ez lenne a legjobb PR-húzás” – mondta Ďuriš Nicholsonová, hozzátéve, mégsem teszik ezt, mert most az ország jövője a fontos, nem a Jablko párté.

Vélemény szerint a Demokraták nélkül nem lehet majd felállítani demokratikus kormányt, és a párt megérdemel még egy esélyt. „A felmérések szerint a Demokratáknak nagy a választói potenciálja, jóval nagyobb a mostaninál, és meggyőződésünk, hogy végül eléri az 5 százalékot, nem vesznek el a rá adott szavazatok” – tette hozzá. Bízik benne, hogy az egyelőre még ingadozó, határozatlan szavazók végül esélyt adnak az SaS „tisztességes és botrányoktól mentes politikusainak” is.

Ďuriš Nicholsonová bírálta, hogy a demokrata pártok jelenleg képtelenek közösen szembeszállni a „gonosszal”, emiatt fennáll a veszély, hogy minden korábbinál több demokratikusan gondolkodó választó szavazata veszik el, és a Smer alakíthat kormányt. „Csak egyetlen forgatókönyv van egy reformpárti, demokratikus kormány megalakítására, tolvajok, korrupt alakok, és az alattomos, nagyszombati egoista nélkül, ez pedig egy PS–Demokraták–SaS összetételű kormány” – mondta Ďuriš Nicholsonová.

Ezért közös fellépésre szólította fel e három párt vezetőit. „Tartsanak közös sajtótájékoztatót, amelyen lezárják az egymás elleni támadásokat és világos jelzést adnak a választóknak, hogy a rájuk adott szavazatok egy demokratikus kormány megalakulását jelenthetik” – tette hozzá.

Read More

Post Comment