Search by category:
Egyéb kategória

Sok cigarettát, de húst is lefoglaltak a nyáron a pozsonyi repülőtéri vámosok

Sok cigarettát, de húst is lefoglaltak a nyáron a pozsonyi repülőtéri vámosok

Kulcsár Péter

2023. 09. 29., p – 12:54

45 ezer szál cigarettát foglaltak le a nyári szezon alatt a pozsonyi Štefánik repülőtéren a vámosok, ezeket főleg a Törökországban és Egyiptomban nyaraló turisták akarták behozni az országba.

Emellett összesen 40 kilogramm húst és sok tejterméket is lefoglaltak – tájékoztatta a TASR-t Drahomíra Adamčíková, a Pozsonyi Vámhivatal szóvivője. „Egyesek megfeledkeztek az áruk behozatalára vonatkozó szabályokról, főleg az Európai Unión kívüli országokból hazatérők” – tette hozzá.

Előfordult, hogy húst és tejtermékeket akartak behozni az utasok például Nagy-Britanniából és Macedóniából. Júliusban egy Londonból hazarepülő 36 éves zsigrai (Žehra) nő 18,75 kilogramm hústerméket és másfél kilogramm tejterméket akart behozni, ezek azonban tilalom alá esnek az EU területére való beutazáskor, ezért a vámosok lefoglalták az árut.

Egy Törökországból érkező gép utasainak ellenőrzésekor kiderült, hogy egy 33 éves ukrán állampolgárságú nőnek 11 650 dollár és 770 euró van a kézipoggyászában. Magánszemélyeknek azonban be kell jelenteniük, ha 10 ezer eurónál több készpénz van náluk. Ennek elmulasztása miatt az ukrán nő 100 eurós bírságot kapott.

Read More

Post Comment