Search by category:
Egyéb kategória

Rendben zajlik a szavazás a Mátyusföld falvaiban

Rendben zajlik a szavazás a Mátyusföld falvaiban

Tornyai Bianka

2023. 09. 30., szo – 13:28

Zsigárd/Királyrév/Alsószeli/Felsőszeli |

Problémamentesen zajlik a szavazás a Vágsellyei és a Galántai járás falvaiban. A részvételi arány délelőtt 20-40 százalék között volt.

Zsigárdon a helyi közösségi házban alakították ki a szavazóhelyiséget. A község egyetlen körzetének nagyjából húsz százaléka jelent meg délelőtt az urnánál.

Királyrévben ugyancsak egy szavazókörzet van, a választásra jogosult lakosok száma közel 900, közülük 11 óráig körülbelül 170-en vettek részt a választáson.

Alsószeliben a mintegy 1600 szavazó két körzetre osztva a kultúrházban kialakított két szavazóhelyiségben szavazhatott. 11 óráig a szavazásra jogosultak nagyjából 25 százaléka élt a lehetőséggel.

Felsőszeliben két és félezer szavazó él. A két körzet szavazóhelyiségébe egész délelőtt folyamatosan érkeztek a választók. Az érdeklődés értelemszerűen dél körül csökkent, de addig a szavazásra jogosultak mintegy 40 százaléka adta le voksát.

Az általunk felkeresett szavazóhelyiségek választási bizottságainak tagjai egyaránt arról számoltak be, hogy minden probléma, nézeteltérés és fennakadás nélkül zajlik a szavazás, a választók türelmesen, helyénvalóan viselkednek.

Read More

Post Comment