Search by category:
Egyéb kategória

Hlina azzal gyanúsítja Majerskýt, a KDH elnőkét, hogy megállapodott Ficóval

Hlina azzal gyanúsítja Majerskýt, a KDH elnőkét, hogy megállapodott Ficóval

Mészáros Richárd

2023. 10. 06., p – 20:41

Alojz Hlina, az SaS megválasztott parlamenti képviselője azzal gyanúsítja Milan Majerskýt, a KDH elnökét, hogy megállapodásokat kötött Robert Ficóval, a Smer vezetőjével a kormányalakítással kapcsolatban. Hlina szerint Majerskýt zsarolják. A KDH vezetője visszautasítja Hlina állításait. Rámutatott, Hlina viselkedése megmagyarázza, miért óvatos a mozgalom egy körvonalazódó Fico-kormány alternatívájával kapcsolatban.

„Majerský zsarolható, és olyan emberek zsarolják, akiknek nem mindegy, hogy alakulnak a dolgok. Majerskýval kapcsolatban már régóta célozgatok a vele kapcsolatos kockázatra, de most már nyíltan kimondom ezt. A KDH az ő vezetésével az oligarchia és a Smer ötödik tartóoszlopa lesz” – írta Hlina a közösségi hálón. Szerinte Majerskýnak köszönhető, hogy Fico terve működik, és megalakul az egyetlen lehetséges verzió, a Smer–Hlas–SNS-kormány.

Hlina szerint Ficónak arra volt szüksége, hogy Peter Pellegrininek, a Hlas vezetőjének ne legyen B-terve, és Majerský gondoskodott róla, hogy ne legyen. „Elrohant a Smer székházába, és arról beszélt, hogy a Progresívne Slovenskonak alapvetően meg kell változtatnia a programját, valamint arról, hogy a KDH ellenzékbe vonul” – jegyezte meg Hlina, és hozzátette, szerinte a Fico és Majerský közötti megállapodás azt is tartalmazza, hogy „engednek” valamit az abortusszal kapcsolatban, az uniós pénzek megyéket illető átcsoportosítása is szóba jöhet, és ha az Andrej Danko, az SNS elnöke körüli emberek elkezdenek „hülyéskedni”, akkor ott lesz néhány KDH-s képviselő.

Majerský azt állítja, nem létezik olyan ok, amivel zsarolhatnák. „A telket az én és a feleségem megtakarításaiból, a jelzáloghitelből, a polgármesteri fizetésemből és a feleségem uniós képviselői fizetéséből vettük, és a házunkat is ebből építettük” – mondta arra reagálva, amikor Hlina az anyagi helyzetét firtatta.

A KDH elnöke nem látja értelmét, hogy kommentálja a KDH-nak a Smerrel kötött megállapodásairól szóló spekulációkat. „Ami az uniós pénzek megyéknek történő kifizetését illeti, erről már Fico is beszélt a Szlovák Rádió legutóbbi, választás előtti vitaműsorában” – mutatott rá. A körvonalazódó Fico-kormány alternatívájával kapcsolatos óvatossága ellenére megerősítette az elnökség álláspontját, miszerint a KDH nem fog kormányra lépni a Smerrel.

Read More

Post Comment