Search by category:
Egyéb kategória

A legújabb vakcinával oltanak koronavírus ellen

A legújabb vakcinával oltanak koronavírus ellen

Kulcsár Péter

2023. 10. 13., p – 16:32

Újra oltanak koronavírus ellen, a legújabb vakcinát kaphatják meg az érdeklődők. Több mint 17 ezer adag vakcina érkezett Szlovákiába, további szállítmányok októberben és novemberben várhatók – tájékoztatott az egészségügyi minisztérium. Az oltási időpontokat szeptember végén elhalasztották, mert a vakcina első szállítmánya gyorsan elfogyott.

A terveknek megfelelően a múlt héten több mint 17 ezer adag Covid-19 elleni vakcina érkezett Szlovákiába, és heti rendszerességgel további szállítmányok jönnek. Eddig összesen 25 920 adag érkezett meg, októberben további 64 320, novemberben pedig 112 320 adagot várunk” – tájékoztatta a TASR hírügynökséget a minisztérium kommunikációs osztálya. Azok az érdeklődők, akik a corona.gov portálon regisztráltak, automatikusan új időpontot kaptak.

A koronavírus elleni oltást a kijelölt egészségügyi intézményekben adják be. Ezek listája a minisztérium honlapján található. A tárca azt ajánlja az érdeklődőknek, hogy foglaljanak előre időpontot. Az oltást regisztráció nélkül is beadják. Az összes szükséges információ megtalálható a minisztérium honlapján. „Akinek nincs internet-hozzáférése, annak azt javasoljuk, hívja a Nemzeti Egészségügyi Információs Központot a 02/32 35 30 30-as telefonszámon” – közölte a tárca.

A szakemberek a Comirnaty Omicron XBB.1.5 vakcinát ajánlják, amely a betegség legújabb, és korábbi változatai ellen is véd, attól függetlenül, hogy korábban milyen oltást kapott a páciens. Főleg a veszélyeztetett csoportokba tartozóknak érdemes beoltatniuk magukat.

Read More

Post Comment