Search by category:
Egyéb kategória

A PS felszólította Ficót és Pellegrinit, ne fogadják el az SNS két jelöltjét

A PS felszólította Ficót és Pellegrinit, ne fogadják el az SNS két jelöltjét

Kulcsár Péter

2023. 10. 17., k – 14:29

A PS bírálja, hogy az SNS Rudolf Huliakot jelöli a környezetvédelmi, és Martina Šimkovičovát a kulturális minisztérium élére. Michal Šimečka, a PS elnöke felszólította Robert Ficót, a Smer, valamint Peter Pellegrinit, a Hlas elnökét, hogy akadályozzák meg e két személy jelölését a posztokra – tájékoztatta a TASR-t a PS kommunikációs osztálya.

Šimečka kijelentette, a miniszteri posztokon szakértőkre van szükség, nem pedig olyan emberekre, akik minimális szakmai tapasztalataikat személyes támadásokkal, összeesküvés-elméletek terjesztésével és gyűlölködéssel ellensúlyozzák. „Felszólítom Robert Ficót és Peter Pellegrinit, hogy akadályozza meg a jelölésüket” – jelentette ki Šimečka. Szerinte Huliakkal és Šimkovičovával ezeken a miniszteri posztokon nem tudják elérni, hogy legalább látszatra egy kicsit is hozzáértőnek tűnjön a kormány és elfogadják a nemzetközi színtéren.

Pellegrini kedden kijelentette, tiszteletben tartja az egyes pártok döntését, hogy kit jelölnek a posztokra, és a jelöltekért az adott párt elnökségének kell felelősséget vállalnia. Azt is hozzátette, nem a Hlas a legerősebb kormánypárt, és nem az övék a miniszterelnöki poszt.

Read More

Post Comment