Search by category:
Egyéb kategória

Elhunyt Csanda Endre, Érsekújvár egykori polgármestere

Elhunyt Csanda Endre, Érsekújvár egykori polgármestere

Mészáros Richárd

2023. 10. 24., k – 10:16

Érsekújvár |

Október 23-án elhunyt Csanda Endre mérnök, közgazdasági szakember, aki a rendszerváltást követően három választási időszakon át, egy nem könnyű időszakban állt Érsekújvár élén.

„Az ember gyermekkorától kezdve szeretetre, elismerésre vágyik. Minden ember egyenlő esélyekkel indul az életben, de a szeretet és a siker nem minden ember életének része. Különbözőek vagyunk, ezért külön utakon indulunk el. Ám az igazi sikert csak az tapasztalhatja meg, aki időben rájön, hogy a boldogságot mások boldogságán keresztül kell keresni”

– hangzott el Csanda Endre polgármester beszédében 2001-ben, amikor Érsekújvár díszpolgári címét adta át Vladimír Krčméry professzornak, a kórháznak nyújtott segítségért. Csanda Endre 1948. január 23-án született. 1990-ben választották Érsekújvár polgármesterévé. A jelenlegi önkormányzati modell első érsekújvári polgármestereként többen is segítségért, tanácsért fordultak hozzá az önkormányzati vezetők közül a rendszerváltást követő időszakban. Három választási időszakon át, 2002-ig állt a város élén függetlenként, a magyar pártok támogatásával.

Read More

Post Comment