Search by category:
Egyéb kategória

Három rock-isten lép fel holnap Pozsonyban

Három rock-isten lép fel holnap Pozsonyban

Juhász Katalin

2023. 10. 26., cs – 17:26

Ez itt a feledékeny rockereknek szóló utolsó figyelmeztetés, mivel információink szerint még akad néhány jegy a The Winery Dogs holnapi pozsonyi koncertjére. A három legendás zenész alkotta szupergrupp nem szorul bemutatásra, mégis valami ilyesmi következik most.

A trió 2012-ben alakult New Yorkban, tagjai Richie Kotzen (ex-Poison), Mike Portnoy (ex-Dream Theater) és Billy Sheehan (ex-Mr. Big). Az a legjobb bennük, hogy a hagyományos rockzene, a blues és a progresszív áramlatok rajongóit egyaránt meg tudják szólítani, ráadásul eddigi három albumuk a kritikusok körében is komoly sikert aratott.

Az a célunk, hogy az embereknek igazán élvezetes hallgatnivalót kínáljunk” – mondta a februárban megjelent harmadik lemez kapcsán Richie Kotzen gitáros-énekes.

Mike Portnoy dobos egy másik interjúban kifejtette, hogy a Winery Dogs egy olyan szerelemprojekt, amely a hármas bármelyik tagja nélkül működésképtelen lenne. „Ha van egy négy-öttagú zenekarod, akkor talán még be tudsz tenni egy új zenészt, ha valaki megbetegszik, vagy nem tud eljönni a turnéra. De amikor a csapat mindössze három emberből áll, akkor ezt nem teheted meg, hiszen ilyenkor általában három, egymástól távol álló személyiség dolgozik együtt, kiegészítve egymást. Gondoljunk csak a Rushra, a ZZ Topra, a Police-ra vagy éppen a King’s X-re, ezek igazi power triók. Ott a Cream, a három tag maga teszi ki a zenekar stílusát és hangzásvilágát. A Winery Dogsszal is ez a helyzet. Nem hiszem, hogy bárki mással el tudnék menni egy turnéra“.

Múltidézés helyett ütős saját dalokat írnak, és jól hallhatóan imádják ezt.

Hallgassuk meg Billy Sheehan basszusgitáros véleményét is: „A színpadon, a stúdióban és a próbán is elég közel vagyunk egymáshoz, ezért mindig rögtön látod és érzékeled, hogy a másik éppen mire készül, és így az ember rögtön a háttérbe tud vonulni a saját hangszerével, vagy éppen kíséretet adni a másik témájához. Basszusgitárosként jómagam mindig is rámenős, agresszív zenésznek számítottam, de ebben a zenekarban igyekszem a dobokkal együtt szólni, ahogy az egy ritmusszekcióban megszokott, különben kaotikussá válhat az összhatás.”

A zenekar holnap 20 órakor lép színpadra a kultikus pozsonyi Majestic Music Clubban.

Read More

Post Comment