Search by category:
Egyéb kategória

Eddig másoknak segített az udvardi Vanya Sándor, most a mi támogatásunkra szorul

Eddig másoknak segített az udvardi Vanya Sándor, most a mi támogatásunkra szorul

Száz Ildikó

2023. 10. 30., h – 11:26

Udvard |

Az utolsó simításokat végezték a munkások a családi ház tetőszerkezetén, amikor a munkából hazaérkező 28 éves Vanya Sándor felmászott a tetőre. Egyetlen mozdulatnyi idő volt csupán a tetőcserepek ellenőrzésekor, amikor Sándor még úgy gondolta, tehet egy lépést a faszerkezeten, ám az üres térbe lépve 6 méteres magasságból lezuhant a tetőről.

Élettársa, Magyar Edina lapunk megkeresésére így emlékezett vissza a történtekre.

„Sosem felejtem el azt az iszonyatos napot, ami megváltoztatta az életünket. Idén szeptember 26-án valamivel 17 óra után történt, hogy erős csattanásra, a három udvaron dolgozó munkás kiabálására lettem figyelmes. A konyhában voltam a kisfiammal, meg kellett kérnem az egyik munkást, hogy jöjjön be hozzá. A párom ott hevert a földön, az orrából, szájából vér folyt, azonnal hívtam a mentőket és az érsekújvári kórházba szállították, nem tudtuk, milyen mértékű sérüléseket szenvedett. Önerőből újítottuk fel a házat, Sanyi rendkívül dolgos, igyekvő ember, mindig mindenkinek a segítségére sietett, most neki van szüksége mások támogatására. Önerőből, saját forrásból képtelenek vagyunk megoldani ezt a helyzetet”

panaszolta Magyar Edina.

Eredetileg úgy terveztük, hogy ellátogatunk a családhoz, ám a négyéves Nikolast közösen nevelő párnak fenekestül felfordult az élete, az érsekújvári, eredményes műtétet követően Vanya Sándort Kovácsfalvára, az országos rehabilitációs központ fekvőbeteg részlegére szállították. A Magyar Edinával folytatott hétvégi telefonos beszélgetésből megtudtuk, élettársának porrá zúzódott esés következtében a 7. nyakcsigolyája, így a 6. és a 8. csigolya egymásra csúszott. Az érsekújvári egészségügyi szakemberek az élettárs elmondása szerint eleinte a vizsgálatok alapján úgy látták, sem járni, sem egyedül lélegezni nem lesz képes. Közel négy órán át műtötték, és ma már csodával határos módon önállóan lélegzik és nem szakadt el a gerincvelő sem, amely az ütés következtében megnyomódott.

Vanya Sándor emlékezett a történtekre, de rendkívül aggasztó volt számára, hogy eleinte a hónaljától lefelé nem érezte a testét. Most már kezd némi zsibongást, forróságot érezni, ám a rehabilitációs központban az egészségbiztosító csak december 20-ig téríti a gyógykezelésével járó költségeket. Ezt követően egy évre rá ismét kérhetik a kezelést, de ez a beteg felépülését tekintve óriási kiesést jelentene. Az idegsebészek azt ajánlották a családnak, hogy a mielőbbi felépülése érdekében – amihez rendkívül nagy akaratereje és elszántsága van Sándornak – felkereshetnék a pőstyéni ADELI Medical rehabilitációs központot. Magyar Edina elmondása szerint az egyhetes kezelés ára meghaladja a 3 ezer eurót. Megtudtuk a családtól, hogy Vanya Sándor folyton tett-vett, az egyik kedvtelése a tűzifa aprítása volt, bárkinek szívesen ajánlkozott és örömmel segített, de éppolyan lelkesen vett részt az autószerelésben és korábban aktívan focizott is. Transzparens számlát nyitottak a fiatalember megsegítésére, melyen a helyi lakosok, a család rokonai, ismerősei lehetőségük szerint próbálnak hozzájárulni a gyógykezelés támogatásához. Kérjük lapunk olvasóit, ha módjukban áll, segítsék az udvardi Vanya Sándor gyógyulását a következő számlaszámon. Állítsuk lábra Sanyit – Postavme Sanyiho na nohy IBAN: SK13 0900 0000 0052 0882 5370. A fiatalember családja hálásan köszön minden támogatást!

Read More

Post Comment