Search by category:
Egyéb kategória

Andzouana ismét duplázott, a DAC osztálykülönbséggel győzött Kassán (FOTÓK)

Andzouana ismét duplázott, a DAC osztálykülönbséggel győzött Kassán (FOTÓK)

Lencsés Zoltán

2023. 11. 03., p – 18:28

A DAC labdarúgócsapata 3:0-ra győzött Kassán, a Niké Liga 13. fordulójának mérkőzésén.

Új nevek tűntek fel Adrián Guľa kezdőcsapatában – a DAC vezetőedzője a jobbhátvéd pozíciójában Konrad Gruszkowskinak, a középpályán pedig Andrés Romerónak szavazott bizalmat, Alex Pinto és Miroslav Káčer pedig – minden bizonnyal a gyenge forma miatt – a cserepadra szorult. Riszvanisz betegség, Ramadan pedig sérülés miatt volt kénytelen kihagyni a kassai találkozót, míg a hazaiknál a frissen kinevezett Ján Kozák nem számíthatott a korábban Komáromból igazolt Varga Péterre.

Villámrajtot vett a mérkőzésen a DAC, az 5. percben Gouré – távolról sem mondhatni, hogy ziccerből – remekül fejelt kapura, és a labda védhetetlenül a hálóba csapódott. Pár perc eseménytelen mezőnyjáték után Trusa pontos labdával találta meg a túloldalon érkező Andzouanát, aki a múlt heti duplája után ismét betalált – 0:2.

Egy új vezetőedző első mérkőzésén lendületet szokott kapni a csapat, de fél óra elteltével teljesen nyilvánvaló volt, hogy Kassán ennél komolyabbak a gondok, és Ján Kozáknak több időre lesz szüksége a rendrakáshoz. A hazaiak elképzelés nélkül, veszélytelenül fociztak, és a szerény teljesítményüket még csak harcossággal sem tudták kompenzálni.

A második játékrészt sem kezdték úgy a hazaiak, mintha fordítani szeretnének, sőt, Čermák gyönyörűen beívelt szabadrúgása után már 0:3 lehetett volna az állás, de a dunaszerdahelyiek közül senki sem eszmélt elég gyorsan.

Ötvenhat percnek kellett eltelnie, hogy először életjelet adjanak a kassaiak, de nagyon veszélyes ellentámadásukat Popovics kapus megakadályozta egy kifutással. Ezután a hazaiak igyekeztek visszatérni a meccsbe, a pillanatokkal korábban beállt Sagna szépített – a partjelző lest intett, amit a hosszas VAR-vizsgálat is megerősített. Folytatódott a hazaiak aktivitása és a dunaszerdahelyiek álmossága, Popovicsnak újabb két ízben kellett védést bemutatnia.

A 75. percben hirtelen abbamaradt a keleti nyomás, a 85. percben pedig Andzouana eldöntötte a mérkőzést – valószínűleg beadással próbálkozott bal oldalról, jó huszonöt méterről, de a labda végül Putnocký kapus mögött a hálóba hulott – 0:3.

A DAC (minimum a szombati mérkőzésekig) a 4. helyre lépett fel a tabellán.

Gólszerzők: Gouré (5.), Andzouana (16., 85.)

Játékvezető: Kružliak, 2632 néző

KOŠICE: Putnocký–Fabiš, Jonec, Šindelář, Mizerák–Golikov, Faško (87. Sovič), Gallovič, Qose (70. Vasiľ), Liener (59. Sagna)–Medved

DAC: Popovics–Gruszkowski, Csinger, Brunetti, Andzouana–Dimun (65. Vitális), Romero (65. Káčer)–Trusa (75. Mendez), Čermák, Herc (88. Veselovský)Gouré (88. Barisic).

FC Košice–DAC 0:3 (0:2)

Read More

Post Comment