Search by category:
Egyéb kategória

Az izraeli hadsereg kettévágta a Gázai övezetet

Az izraeli hadsereg kettévágta a Gázai övezetet

Kulcsár Péter

2023. 11. 06., h – 08:00

Az izraeli hadsereg kettévágta a Gázai övezetet, mostantól van „egy észak-gázai és egy dél-gázai övezet” – közölte Daniel Hagari katonai szóvivő.

Hagari elmondta, hogy a palesztin övezetbe behatolt izraeli csapatok Gázaváros déli peremén elérték a partot és tartják ezt a térséget. Hozzátette, hogy a várost most már teljességgel körbe kerítették.

Hagari hangsúlyozta, hogy ez egy jelentős lépés. Kiemelte ugyanakkor, hogy a civilek továbbra is elhagyhatják a Gázai övezet északi részét déli irányba.

A katonai szóvivő megerősítette azt is, hogy az este folyamán kiterjesztették a légicsapásokat a palesztin térségben.

Nem sokkal korábban jelentette be a PalTel palesztin távközlési vállalat, hogy ismét megszakadtak a távközlési szolgáltatások a Gázai övezetben.

Hagarit a Dél-Libanont ért izraeli csapásról is kérdezték, amelyben állítólag több civil is életét vesztette. „Ami Libanont illeti, hírszerzési értesülések alapján hajtunk végre támadásokat és folytatni is fogjuk a támadásokat. Ez a feladatunk. Aki fenyeget minket, azt megtámadjuk” – jelentette ki.

„Minden fejleményt Libanonban megvizsgálunk és értesüléseket szerzünk, hogy megértsük a részleteket. Egyelőre ennyit mondhatok” – tette hozzá.

Korábban a libanoni síita Hezbollah radikális mozgalom egyik parlamenti képviselője elmondta, hogy három gyerek és a nagyanyjuk vesztette életét egy autóban, amelyet izraeli csapás ért Ajnata és Aitarún települések között. Hozzátette, hogy a 8 és 14 év közötti gyermekek anyja megsebesült. A politikus „veszélyes fejleménynek” nevezte a történteket, amelyeknek szerinte lesznek következményei.

A Hezbollah katonai szárnya később bejelentette, hogy válaszul Grad rakétákkal lőtték az észak-izraeli Kirjat Smona települést.

Read More

Post Comment