Search by category:
Egyéb kategória

UNRWA: csaknem félmilliárd dollár segélyre van szüksége Gázának a „párját ritkító” pusztítás miatt

UNRWA: csaknem félmilliárd dollár segélyre van szüksége Gázának a „párját ritkító” pusztítás miatt

Mészáros Richárd

2023. 11. 09., cs – 19:53

Az ENSZ palesztin menekülteket segítő szervezetének (UNRWA) csütörtöki felhívása szerint 481 millió dollár segélyre van szükség a Gázai övezetben történt „párját ritkító” pusztítás nyomán és a megszállt Ciszjordánia növekvő humanitárius szükségleteinek kielégítésére.

„Az egy hónapja zajló brutális háború és izraeli ostrom közepette kolosszálisak a humanitárius igények a Gázai övezetben. S ezek óráról-órára növekednek” – jelentette ki Philippe Lazzarini, az UNRWA vezetője.

A szervezet egyik közleménye szerint a forrásokat 1,6 millió ember alapvető élelmiszerekkel, szállással, ivóvízzel és szaniterszolgáltatásokkal való ellátására fordítanák a Gázai övezetben, valamint egészségügyi ellátásra Ciszjordániában.

Az UNRWA közölte, hogy pénzre van szükség Libanon számára is, tekintettel arra, hogy palesztinok tömeges menekülésére lehet számítani Szidón és Türosz városok térségében az ország déli felében. A világszervezet korábban már beszámolt arról, hogy az izraeli-libanoni határ mentén zajló összecsapások következtében tízezrek hagyták el a térséget.

Az ENSZ a múlt héten már 1,2 milliárd dollárt kért a térség humanitárius segélyezésére.

Read More

Post Comment