Search by category:
Egyéb kategória

Rossz kezdés után magabiztosan nyert a HC DAC (FOTÓK)

Rossz kezdés után magabiztosan nyert a HC DAC (FOTÓK)

Elek Zoltán

2023. 11. 11., szo – 19:41

A női kézilabda MOL Liga 10. fordulójában a HC DAC hazai pályán fogadta az Olomouc csapatát és nehéz kezdés után magabiztos győzelmet aratott.

A mérkőzést a vendégek kezdték jobban és az első 20 percben szinte végig vezettek. A csehek részéről Michaela Daňková volt a csapat vezére, a hazaiaknál pedig elsősorban a védekezés nem akart összeállni. Az Olomouc játékosai könnyen törték át a sárga-kékek hatos falát és sokáig a kapusok sem tudtak védést bemutatni. A szerdahelyiek a közönség biztatását ezúttal is élvezték és a szurkolás meg is tette a hatását, először a 22. percben 14:13-nál szereztek vezetést Hornyák Bernadett góljával. Erre ugyan még válaszoltak a vendégek, de Juhos Kata és Hornyák góljainak, valamint Gajdóczi Barbara három védésének hála a szünetben már 18:16-ra a HC DAC vezetett.

A szünet után összeállt a hazaiak játéka, míg a vendégek egyre fáradtabbak voltak. Hiába kért időt az Olomouc vezetőedzője 24:19-nél és 27:20-nál is, nem tudta felrázni játékosait. A különbség folyamatosan nőtt a két csapat között, a hazaiak volt amikor tizenegy góllal vezettek. Az utolsó másodpercben született az utolsó gól is, Bugár Cintia állította be a 39:29-es végeredményt.

A dunaszerdahelyiek így holtversenyben a nagymihályiakkal a MOL Liga élén állnak és szerdán az év utolsó mérkőzésén a cseh Most otthonában lépnek pályára.

Dunaszerdahely. Jv.: Andrej Budzák, Michal Záhradník

Hazai gólszerzők: Juhos Kata 11, Hornyák Bernadett 6, Erika Rajnohová 5, Bugár Cintia 4, Valeria Policarpo 4, Kristína Pastorková 4, Pénzes Mónika 3, Eliška Desortová 1, Sári Barbara 1 (1)

HC DAC-DHK Zora Olomouc 39:29 (18:16)

Read More

Post Comment