Search by category:
Egyéb kategória

Meghalt az a nyolc hónapos kislány, akit a hét végén levettek a lélegeztetőgépről

Meghalt az a nyolc hónapos kislány, akit a hét végén levettek a lélegeztetőgépről

Mészáros Richárd

2023. 11. 13., h – 20:18

Meghalt Indi Gregory, az a gyógyíthatatlan beteg, nyolc hónapos, válságos állapotban lévő brit kislány, akit a hét végén a brit orvosok levettek a lélegeztetőgépről – közölte a család hétfőn.

A kislány szülei a múlt hónapban pert vesztettek, amelyet azért indítottak hogy gyermekük életben tartó gépeken maradhasson, amíg egy vatikáni gyermekkórházba szállítják.

A babánk helyi idő szerint 1.45-kor meghalt – közölte Dean Gregory, a kislány édesapja a Christian Concern jótékonysági szervezet által kiadott közleményben. Indi Gregory ritka, gyógyíthatatlan, degeneratív mitokondriális betegségben szenvedett; a sejtjei nem termeltek elegendő energiát. Orvosai szerint olyan nagy fájdalmai voltak, hogy értelmetlen volt folytatni a kezelést.

Az angol bíróságok az előző héten pénteken végül engedélyt adtak a kórháznak, és szombaton a közép-angliai nottinghami kórházból egy hospice házba szállították, ahol végül lekapcsolták a lélegeztetőgépről. A múlt héten az olasz kormány megadta a babának az olasz állampolgárságot, hogy megakadályozzák lekapcsolását a készülékről és lehetővé tegyék, hogy kezelése a Vatikánban folytatódjon.

„Mindent megtettünk, amit tudtunk, mindent, ami lehetséges. Sajnos ez nem volt elég” – írta hétfőn Giorgia Meloni olasz miniszterelnök az X-en.

Ferenc pápa szombaton közleményben tudatta, hogy imádkozik a kislányért, családjáért és minden háborúban elhunyt vagy betegségben szenvedő gyermekéért.

Read More

Post Comment