Search by category:
Egyéb kategória

Az es-Sifá kórház orvosa szerint az izraeli katonák „nem találtak semmit”

Az es-Sifá kórház orvosa szerint az izraeli katonák „nem találtak semmit”

Mészáros Richárd

2023. 11. 17., p – 17:56

A Gázai övezeti es-Sifá kórház egyik orvosa szerint az izraeli katonák „nem találtak semmit” az egészségügyi létesítményben, ahol a harcok miatt kezdenek kifogyni a vízből és az élelmiszerből.

Ahmed el-Mohallalati a Reuters hírügynökségnek telefonon arról beszélt, hogy nagyon nehéz és félelmetes a helyzet a kórházban, amely körül folyamatos a lövöldözés. Izraeli harckocsik és katonák a kórház területén mozognak – tette hozzá az írországi születésű sebész, aki Kairóban tanult és Londonban is praktizált. Elmondta, hogy a keserves körülmények ellenére egyetlen csecsemőnek sem esett bántódása azóta, hogy az izraeli erők szerdán megrohamozták a kórház épületét.

Izrael azt állítja, hogy a Hamász iszlamista terrorszervezet parancsnoki központot működtet a kórház alatt. A palesztin fegyveres csoport ezt tagadja.

Az izraeli hadsereg csütörtökön azt közölte, hogy fegyverekre és egy alagútra bukkantak a kórház területén. Ennek bizonyítására a helyszínen készült videókat és fényképeket is nyilvánosságra hoztak.

Mohallalati azt állította, az izraeli hadsereg „nem talált semmit, a kórház területén semmiféle ellenállásba nem ütközött”. Az orvos elmondása szerint a kórházba behatoló izraeli erők biztosítottak valamennyi vizet és élelmiszert, de ez nem elégséges, mindössze a létesítményben tartózkodó betegek talán 40 százalékának ellátására volt elegendő.

Read More

Post Comment