Search by category:
Egyéb kategória

Életfogytiglanra ítélték azt a szlovákiai férfit, aki 11 késszúrással ölt meg egy 23 éves nőt Írországban

Életfogytiglanra ítélték azt a szlovákiai férfit, aki 11 késszúrással ölt meg egy 23 éves nőt Írországban

Mészáros Richárd

2023. 11. 17., p – 15:43

Az ír bíróság életfogytiglan tartó börtönbüntetésre ítélte a 33 éves Jozef Puškát, miután bűnösnek találták a 23 éves Ashling Murphy meggyilkolását illetően.

Ashling Murphy (23) általános iskolai tanárnőt és népzenészt tavaly januárban gyilkolták meg, miközben a közép-írországi Tullamore közelében egy csatorna mentén kocogott. A nőt tizenegy késszúrás érte a nyakán.

Bár a gyilkossággal vádolt 33 éves szlovákiai férfi tagadta bűnösségét, a bíróság végül bűnösnek találta őt. 

A bíró, Tony Hunt „teljesen megérdemeltnek” nevezte a döntést. Közölte, a bűncselekmény indítéka továbbra sem ismert. „Egy dolgot nem tudunk, méghozzá azt, miért” – mondta.

Jozef Puška öt gyerek édesapja, családjával tíz éve él Írországban. Korábban Csehországban dolgozott építőmunkásként, ezután szintén építkezéseken vállalt munkát Írországban. Miután egy baleset következtében sérült a hátgerince, rokkantnyugdíjat kapott. 

A férfi nem ismerte áldozatát.

A gyilkosságot az ügyészség szerint minden kétséget kizárólag Puška követte el: erről tanúskodnak a biztonsági kamera felvételei, illetve az áldozat körme alatt megtalálták a szlovák férfi DNS-ét, a gyilkosság helyszínén pedig a biciklijét is.

Miután a férfit őrizetbe vették, beismerte tettét, később azonban visszavonta a vallomást. Azt állította, hogy a nőnek segíteni próbált, miután egy másik férfi rátámadt. Egy szemtanú azonban látta, ahogy Puška a földre szorította Ashling Murphyt.

(Denník N)

Read More

Post Comment