Search by category:
Egyéb kategória

Kezdődik a brüsszelező nemzeti konzultáció

Kezdődik a brüsszelező nemzeti konzultáció

Mészáros Richárd

2023. 11. 17., p – 15:06

Migránsgettó, LMBTQ-propaganda, Ukrajna – indul az újabb nemzeti konzultáció. Az Orbán-kormány összesen tizenegy kérdésre vár választ az íveken, mindegyik Brüsszellel kezdődik.

A Szuverenitásunk védelméről címet viselő konzultáción a kormány 11 kérdésben kéri ki az emberek véleményét – tudatta az Orbán-kormány. A kormányszóvivő szerint most mindenki elmondhatja a véleményét „azokról a kérdésekről, amelyek alapvetően befolyásolják Magyarország gazdaságát és biztonságát”. Arra kérik az embereket, mondják el a véleményüket arról, hogy Brüsszel el akarja törölni a rezsitámogatást és a kamatstopot, valamint meg akarja szüntetni a magyarországi extraprofitadót. A konzultációs kérdőíven szerepel az is, hogy „Brüsszel Magyarországon is migránsgettókat akar létrehozni”, és a Brüsszel által palesztin szervezeteknek nyújtott támogatások a Hamászhoz is eljutottak. Kérdezik az emberek véleményét arról is, hogy Brüsszel még több fegyvert küldene Ukrajnának, és még több pénzt akar Ukrajna támogatására, illetve fel akarja venni az országot az Európai Unióba és be akarja engedni a génmódosított ukrán gabonát. Abban is várják az emberek véleményt a konzultáción, hogy Brüsszel el akarja törölni a gyermekvédelmi törvényt, valamint Brüsszelből és a tengerentúlról küldött pénzekkel akarják befolyásolni a magyar politikát. A tájékoztatás szerint a kérdőíveket postán küldik meg, a kitöltött kérdőívek feladási határideje 2024. január 10.

A látványosan Brüsszel ellen hangolt és a (senki által nem veszélyeztetett) nemzeti szuverenitást kidomborító kérdőív előzménye, hogy Orbán Viktor október végén jelentette be, jön az új nemzeti konzultáció, hogy „orkánszerű ellenszélben is tárgyalni tudjon Brüsszelben”. A korábbi konzultációknak sem volt sok értelme, a kérdések rendkívüli módon irányítottak, szinte sugallják a választ, ráadásul a konzultáció milliárdokat emészt fel, beleértve a ráépülő központi plakátkapmpányt is. Konkrétan e héten a kormány 4 milliárd forintot biztosított Rogán Antal propagandaminisztériumának „kormányzati kommunikációval és konzultációval kapcsolatos feladatok” ellátására.

(MTI, 444, ú)

Read More

Post Comment