Search by category:
Egyéb kategória

Vezessenek óvatosan! Erős szélre és csúszós utakra figyelmeztetnek

Vezessenek óvatosan! Erős szélre és csúszós utakra figyelmeztetnek

Mészáros Richárd

2023. 11. 18., szo – 22:56

Fokozott balesetveszély.

Vasárnap 11-től este 20:00 óráig erős, viharos széllökések várhatók a hegyekben – tájékoztatott honlapján a Szlovák Hidrometeorológiai Intézet. Az elsőfokú figyelmeztetés a Námesztói, a Turdossi, az Alsókubini, a Zsolnai, a Rózsahegyi, a Liptószentmiklósi, a Poprádi, a Turócszentmártoni, a Beszterce- és a Breznóbányai járást érinti.

„A hegyvidéki területeken is erős, 110–135 kilométer/órás, illetve a 70–85 kilométer/órás széllökések várhatók” – tájékoztattak a meteorológusok. Az erős szél veszélyt jelenthet a túrázókra és a hegymászókra – közölték a szakemberek.

Emellett az ország több régiójában egy másik, a jeges és csúszós utak miatti figyelmeztetés is érvényben van. A riasztás Trencsén, Besztercebánya és Zsolna megye teljes területén, valamint a Malackai, a Bazini, a Pöstyéni, a Szenicei, a Szakolcai, a Nagyszombati, a Gölnicbányai, a Kassa-vidéki, a Rozsnyói, az Iglói, a Nagytapolcsányi, az Aranyosmaróti, a Brátfai, a Késmárki, a Lőcsei, a Poprádi, az Eperjesi, a Kisszebeni és az Ólublói járásban lép érvénybe.

(SHMÚ)

Read More

Post Comment