Search by category:
Egyéb kategória

A kormánypártok ígéreteit terjeszti elő a parlamentben a Slovensko párt

A kormánypártok ígéreteit terjeszti elő a parlamentben a Slovensko párt

Kulcsár Péter

2023. 11. 20., h – 16:25

A választási kampányban elhangzott kormánypárti ígéreteket terjeszti elő a parlamentben az ellenzéki Slovensko, KÚ, Za ľudí frakció – jelentette ki  hétfői sajtótájékoztatóján Igor Matovič, a Slovensko elnöke.

Hozzátette, a kormánypártok egyelőre csak azzal vannak elfoglalva, hogy büntetlenséget biztosítsanak a tagjaiknak, és csökkentsék a korrupcióért kiszabható büntetéseket.

Az ellenzéki párt képviselői beterjesztették például a 13. nyugdíjra vonatkozó javaslatot, mely szerint legkésőbb 2024 márciusáig minden nyugdíjas 640 euró 13. nyugdíjat kapna. Egy másik törvénytervezettel az élelmiszerárakat csökkentenék a szomszédos országok szintjére.

Emellett eltörölnék azt a törvényi rendelkezést, amely alapján a rendőrség köteles itt-tartózkodási igazolást kiadni a Szlovákia területén feltartóztatott migránsoknak, ha akadályokba ütközik az adminisztratív kiutasításuk.

Emellett két parlamenti határozattal köteleznék a kormányt, hogy oldja meg a lakáshitelek bonifikálását, illetve 2024-re olcsóbb energiaárakat biztosítson a lakosságnak.

Read More

Post Comment