Search by category:
Egyéb kategória

Elkészült az Igló és Illésfalva közti kerékpárút

Elkészült az Igló és Illésfalva közti kerékpárút

Károly Zsolt

2023. 11. 23., cs – 16:57

Igló/Illésfalva |

Elkészült a kerékpárút Illésfalva és Igló között. A közel 6 km hosszú, kerékpárosoknak szánt szakaszon befejeződtek a munkálatok, az áfa nélkül közel 1,8 millió euró értékű beruházást az Eurovia SK vállalat végezte.

Az útvonal Illésfalváról Pálmafalván keresztül vezet Igló városába. Az út elsősorban a kerékpárosok és a gyalogosok közlekedését szolgálja, például munkába járáshoz. A felújítás előtt a szakasz nagyon rossz állapotban volt, esős napokon helyenként teljesen járhatatlan. Egyes részeket már törmelékkel töltöttek fel. A lakosok ritkán jártak erre.

„Az építési munkáknál az útvonal teljes szakaszán szükséges volt az alap kiépítése, a nedvesebb részeken hidraulikus kötőanyaggal végezték a javításokat. Ezt követően új burkolatot építettek cementbeton és kavicsréteg felhasználásával. Az útvonal mentén helyenként vízelvezetőket is kialakítottak, ahol a terület szélessége lehetővé tette, ott víznyelőket és vízgyűjtőket építettek. A hosszirányú vízelvezetést csatornák formájában valósítottuk meg” – mondta Simona Tančáková, az Eurovia SK PR-menedzsere és szóvivője.

Az építési munkálatok végén biztonsági elemeket – korlátokat és biztonsági fényvisszaverőket – helyeztek el az út szélén. A gépjárműforgalom egyértelműbb kizárása érdekében közlekedési táblákat helyeztek ki. Az útvonal környékét parkosították. A feljavított útszakasz gyorsabb, biztonságosabb és egyben környezetbarátabb munkába járást biztosít a helyi lakosok számára.

Read More

Post Comment