Search by category:
Egyéb kategória

Ukrajna áramellátási gondok miatt sürgős segítséget kér Szlovákiától

Ukrajna áramellátási gondok miatt sürgős segítséget kér Szlovákiától

Mészáros Richárd

2023. 11. 23., cs – 16:45

Az Ukrenerho állami áramszolgáltató vállalat csütörtökön közölte, hogy előző este ellátási gondok miatt sürgősségi segítséget kért Szlovákiától, Lengyelországtól és Romániától.

„Az Ukrenerho kénytelen volt a szomszédos országoktól sürgősségi segítséget kérni. Szlovákiából, Lengyelországból és Romániából kértünk áramot három esti órában, amikor a legmagasabb volt a fogyasztás. Ez segített abban, hogy mára egyensúlyba hozzuk az energiarendszerünket” – mondta Volodimir Kudrickij, az ukrán vállalat igazgatótanácsának elnöke egy tévéműsorban. Szavai szerint a következő napokban, amíg kitart a fagyos idő, az előrejelzések alapján hiányra kell számítani az ukrajnai energiarendszerben. Kifejtette, hogy az energiarendszernek ugyan még vannak tartalékai a termelési volumen növelésére, de az elmúlt napokban több erőművi blokkon sürgősségi javításokat végeztek. Kudrickij reményét fejezte ki, hogy a karbantartási és javítási munkálatok mielőbb véget érnek, és több erőművi blokk ismét bekapcsolódik a termelésbe.

Szerdán áramhiány volt az ukrán energiarendszerben, napközben arra szólították fel az ukránokat, hogy takarékosabban fogyasszák az áramot – emlékeztetett az Ukrajinszka Pravda hírportál.

Read More

Post Comment