Search by category:
Egyéb kategória

A belügyminiszter feljelentést tesz Čurilláék ügyében

A belügyminiszter feljelentést tesz Čurilláék ügyében

Mészáros Richárd

2023. 11. 27., h – 11:47

Matúš Šutaj Eštok (Hlas) belügyminiszter feljelentést tesz az úgynevezett Čurilla-nyomozócsoport tagjainak védett bejelentői státusza ügyében – tájékoztatott a belügyminiszter a közösségi hálón.

„Ki kellene vizsgálni, hogy milyen körülmények között kaptak védelmet Čurilláék a Bejelentővédelmi Hivataltól. Értem, hogy viszonylag új hivatalról van szó, de az esetében is szigorúan be kell tartani a törvényeket” – szögezte le a miniszter.

Tájékoztatása szerint a belügyminiszter hivatalos jogkörrel való visszaélés miatt tesz feljelentést.

Šutaj Eštok hozzátette, a törvényeknek mindenkire egyformán kell vonatkozniuk, minden állami hivatalnak be kell tartania a jogállamiság szabályait, és a Speciális Ügyészi Hivatal vagy a Bejelentővédelmi Hivatal által nyújtott védett státusznak is megalapozottnak kell lennie.  

A belügyminiszter hivatalba lépését követően bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt felfüggesztette a szolgálat alól a Čurilla-nyomozócsoport hat tagját. Ugyanakkor mivel a nyomozók védett státuszt élveznek, a Bejelentővédelmi Hivatal szerint a belügyminiszternek előbb a hivatalhoz kellett volna fordulnia.

Read More

Post Comment