Search by category:
Egyéb kategória

Šutaj Eštok: Ha kész lesz a javaslat, megvitatjuk az ÚŠP működésének módosítását

Šutaj Eštok: Ha kész lesz a javaslat, megvitatjuk az ÚŠP működésének módosítását

Kulcsár Péter

2023. 12. 04., h – 20:21

Meg kell várni, hogy mi áll majd az igazságügyi minisztérium Speciális Ügyészi Hivatal (ÚŠP) működésére vonatkozó javaslatában – jelentette ki a kormány hétfői ülése előtt Matúš Šutaj Eštok (Hlas) belügyminiszter.

„Ha megszületik a változtatásokkal kapcsolatos javaslat, megvitatjuk. Ahogy a választás előtt is mondtuk, az ÚŠP, vagy Daniel Lipšic nem az igazságszolgáltatás aranyborjúja” – tette hozzá. Arról nincs tudomása a belügyminiszternek, hogy már a hétfői ülésen terítékre kerülne a kérdés.

Tomáš Taraba (SNS-jelölt) környezetvédelmi miniszter nem aggódik amiatt, hogy a különleges ügyészség megszűnése miatt leállna egyes ügyek kivizsgálása. „Senkitől nem fognak elvenni semmilyen ügyet, ezek folytatódnak” – mondta, a Legfőbb Ügyészségre hivatkozva.

Robert Fico (Smer) kormányfő a közmédia Szombati párbeszéd című műsorában jelentette ki, minden szükséges lépést megtesz, hogy Daniel Lipšic különleges ügyész távozzon a Speciális Ügyészi Hivatalból. Azzal kapcsolatban nem nyilatkozott, hogy a Speciális Büntetőbíróság megmarad-e.

Read More

Post Comment