Search by category:
Egyéb kategória

DRÁMA Komáromban – nyolc métert zuhant, mentőhelikopterrel szállították kórházba a 72 éves férfit

DRÁMA Komáromban – nyolc métert zuhant, mentőhelikopterrel szállították kórházba a 72 éves férfit

Mészáros Richárd

2023. 12. 11., h – 20:38

Komárom |

Vélhetően eszméletvesztés okozta a komáromi Erzsébet híd hídfőjénél történt hétfő délutáni balesetet – írja a JOJ TV.

Amint arról korábban beszámoltunk, hétfő kora délután egy személyautó zuhant le a komáromi szlovák–magyar határátkelőnél. A TV JOJ beszámolója szerint a Škoda Enyaq 72 éves sofőrje miután behajtott az első körforgalomba, hirtelen elkanyarodott, és a pénzváltó épülete felé vette az irányt. „Épp ebédről tarottam vissza, amikor látom, hogy egy autó tart a pénzváltó épülete felé. Nézem, nem áll meg. Hirtelen jobbra fordult, kicsit lelassított, aztán már csak a csikorgást hallottam, a fékekét” – meséli Mihalovics Brigitta, aki a pénzváltóban dolgozik.

Az autó felhajtott a járdára, majd közel 150 métert haladt az ott parkoló autók között anélkül, hogy bármelyiket is megkarcolta volna. A hídon határellenőrzést végző rendőrök egyike futott, hogy megállítsa a sofőrt, de ő nem reagált. 

Az autó áttörte a korlátot, nyolc métert zuhant, majd a tetején ért földet. Miután a járműben lévő összes légzsák működésbe lépett, a sofőr az autóban rekedt. A helyszínre tűzoltókat, mentőket és egy mentőhelikoptert is riasztottak. Utóbbi a körforgalom közepén szállt le.

A férfit kézzel szabadították ki a járműből, majd elsősegélyben részesítették. Végül stabilizált állapotban, mentőhelikopterrel szállították az érsekújvári kórházba. Az autóban megtalálták a férfi egészségkárosult-igazolványát.

A JOJ TV információi szerint nem kizárt, hogy a sofőr cukorbetegségben szenved, és hiperglikémiás sokk következtében eszméletét vesztette.  „Nem láttam, hogy a sofőr eszméleténél van-e, nem tudtam figyelni, nagyon megijedtem” – nyilatkozta Mihalovics. 

A baleset okát és körülményeit a rendőrség vizsgálja.

(noviny.sk)

Read More

Post Comment