Search by category:
Egyéb kategória

Figyelemmel kísérik, hogy az ukrajnai menekülthullám felerősíti-e a járványt

Figyelemmel kísérik, hogy az ukrajnai menekülthullám felerősíti-e a járványt
Nagy Roland
2022. 03. 11., p – 16:05

2022. március 11., péntek – 17:00
Friss ikon
Off

Törzs

A hivatal tájékoztatásából kiderül, hogy a menekülteket nem a határon zajló ellenőrzések során tesztelik, hanem csak a szálláshelyeken. Mivel az Alkotmánybíróság úgy döntött, hogy az első hullám idején használatos állami karanténintézmények működtetése nincs összhangban a szlovák alkotmánnyal, ezért az egészségügyi minisztérium azt javasolta a szálláshelyek üzemeltetőinek, hogy hozzanak létre úgynevezett vörös zónákat, ahol a fertőzötteket izolálhatják.

A menekültválság a járvány alakulására is hatással lehet

A koronavírus-járvány negyedik hulláma továbbra is visszaszorulóban van Szlovákiában, ám a háborús helyzet miatt sok olyan menekült juthatott át a határon, akik éppen fertőzöttek. Az egészségügyi minisztérium teszteléssel és oltással próbálja megoldani a helyzetet.

Az ÚVZ SR állítja, a járványhelyzet romlása esetén képesek azonnal közbelépni, például ha lokális gócpontok jönnének létre.

„Az illetékes regionális hivatalok már a kezdetek óta szorosan figyelik a helyzetet, nagy hangsúlyt fektetve a könnyen terjedő és súlyos légúti megbetegedésekre”

– mondta Daša Račková szóvivő.

(nar, TASR)

Bevezető

A regionális közegészségügyi hivatalok a hatóságokkal együttműködve folyamatosan ellenőrzik, hogy az ukrán–orosz háború okozta menekülthullám milyen hatással van a hazai járványhelyzetre – közölte a Szlovák Közegészségügyi Hivatal (ÚVZ SR).

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Nagy Roland

Read More

Post Comment