Search by category:
Egyéb kategória

Lövöldözés volt a prágai Károly Egyetemen, többen meghaltak

Lövöldözés volt a prágai Károly Egyetemen, többen meghaltak

Mészáros Richárd

2023. 12. 21., cs – 15:51

Csütörtök délután lövések dördültek a prágai Károly Egyetem Bölcsészettudományi Karának épületében. A rendőrség közlése szerint többen megsérültek, halálos áldozatok is vannak. A támadót „kiiktatták”.

A helyszínt és a környékét lezárták. A lövöldözésben többen megsérültek, halálos áldozatok is vannak – tájékoztatott a cseh rendőrség. A TV Nova szerint robbanást is hallani lehetett.

A CNN Prima NEWS-nak az egyik hallgató arról nyilatkozott, hogy a lövöldözést a harmadik emeletről hallották. A hallgatók az osztálytermekben barikádozták el magukat.

Currently stuck inside my classroom in Prague. Shooter is dead, but we are waiting to be evacuated. Praying to make it out alive. Locked the door before the shooter tried to open it. Fucking hell. pic.twitter.com/wYyhOe5U6p— Jakob Weizman (@jakobweizman) December 21, 2023

A novinky.cz arról ír, hogy egy felfegyverkezett férfi – feltételezhetően a támadó – az épület tetején tartózkodik.

A rendőrség később közölte, a támadót sikerült kiiktatniuk. Az épületet evakuálták.

Bohuslav Svoboda, Prága polgármestere arról tájékoztatott, hogy a támadó leesett az épület tetejéről. Nem megerősített információk szerint lelőtte magát.

Vít Rakúšan (STAN) belügyminiszter nyugalomra intette a lakosságot, mint mondta, nincs másik támadó, a lövöldöző egyedül volt.

A hallgatók közül többen az ablakon kimászva a tetőn bújtak el a támadó elől. Hallgatók beszámolója szerint látták, ahogy egyik társuk, egy lány lezuhan a tetőről.

🇨🇿#BREAKING: Students were hiding on a ledge during the shooting at Charles University in Prague.#Praha #Prague #ČeskáRepublika #Česko #CzechRepublic #Czech #SHOOTING #Europe pic.twitter.com/39mSBvMpSU— Attentive Media (@AttentiveCEE) December 21, 2023

pic.twitter.com/dhRqOBHSxo— Josef Otta (@meny1337) December 21, 2023

🔴🔴🔴🔴 Shooting in centre of Prague!!!We urge citizens not to stay in the immediate vicinity and not to leave the house. The police intervention is still ongoing.#prague #shooting #charlesuniversity #czechia #deadpic.twitter.com/w3tjMUSQl9— John Spectator (@johnspectator) December 21, 2023

Read More

Post Comment