Search by category:
Egyéb kategória

Greenpeace: A karácsonyi ajándékokat újságpapírba vagy plakátokba is lehet csomagolni

Greenpeace: A karácsonyi ajándékokat újságpapírba vagy plakátokba is lehet csomagolni

Kulcsár Péter

2023. 12. 22., p – 14:20

A karácsonyi ajándékokat újságpapírba, magazinok, térképek, plakátok és naptárak lapjaiba is lehet csomagolni. De textildarabokat, gyermekek alkotásait és régi pólókat is használhatunk. Ezt Terézia Krekulová, a Greenpeace Slovensko kampánykoordinátora közölte a TASR-rel. Hozzátette: ez a leginkább környezetkímélő megoldás.

„Ha nem tudják elképzelni a karácsonyt szép, karácsonyi csomagolópapír nélkül, mert ezeket a karácsony részének tekintik, akkor az a legjobb, ha az ajándékokat úgy bontjuk ki, hogy közben a csomagolópapírt nem tépjük szét. Így ezt még a jövő évi csomagoláskor is fel tudjuk használni” – mondta Krekulová.

Elmondása szerint az ajándékokat úgy is be lehet csomagolni, hogy közben nem használunk ragasztószalagot. Vagy esetleg a csomagolást egy darab madzaggal, szalaggal vagy más természetes anyaggal is rögzíthetjük. A jól ismert ragasztószalagot is fel lehet váltani washi öntapadó papírszalaggal.

„A következő lehetőség, hogy karácsonyi papírtáskákat használunk több alkalommal, vagy olyan dobozokat, amelyeket a karácsonyi ünnepek után is felhasználhatunk rakódóhelyként” – jegyezte meg Krekulová.

Read More

Post Comment