Search by category:
Egyéb kategória

Rács mögé került egy ötgyermekes édesanya, miután nem fizetett ki három csomag chipset

Rács mögé került egy ötgyermekes édesanya, miután nem fizetett ki három csomag chipset

Kulcsár Péter

2024. 01. 03., sze – 09:22

Fogdában töltötte a szilvesztert és az újévet egy ötgyermekes mezőlaborci (Medzilaborce) édesanya.

A nő egy helyi szupermarketben szeretett volna vásárolni három csomag chipset, nagyjából 4 euróért. „Azt hittem, kifizettem őket, amíg haza nem értem, ekkor ugyanis kiderült, hogy elfelejtettem. A férjem visszament, hogy kifizesse, de már nem fogadták, engem pedig elfogott a rendőrség” – állította a történtek kapcsán az elítélt Jana.

Az ügyben úgynevezett szupergyors eljárás keretében intézkedtek: a nő ellen lopás bűntette miatt emelt vádat az ügyész. Az ötgyermekes édesanya négy napot töltött rács mögött a rendőrség fogdájában.

Jana – akinek szoptatnia kellene volna egyik, mindössze másfél éves kisfiát – a cellában összeesett, ezért kórházba szállították – közölte a nő ügyvédje, Stanislav Gajdoš. A bíró végül bűnösnek találta a vádlottat, és 40 óra közmunkára ítélte, emellett 4,40 eurós kártérítés megfizetésére kötelezte.

A belügyminisztérium államtitkára, Lucia Kurilovská büntetőjogi szakértő szerint nem a Btk. módosításából fakadóan büntették meg súlyosabban az ötgyermekes édesanyát a 4 eurós károkozásért, hanem azért, mert korábban hasonló bűncselekmény miatt már többször is elítélték.

(joj)

Read More

Post Comment