Search by category:
Egyéb kategória

Programtár: Ahova Önt is várják

Programtár: Ahova Önt is várják

Havran Kati

2024. 01. 04., cs – 12:05

Újévi gálakoncertek, kalácssütő verseny és táncház, színházi előadások várnak ránk a napokban, egy népszerű humorista pedig két helyszínen is önálló estet tart.

NEMZETKÖZI GÁLA PÁRKÁNYBAN
Roman Krško operaénekes és vendégei lépnek fel ma este Párkányban. A közönség Janszó Orsolyát, Bodor Katrák Évát, Németh Nagy Johannát, Jan Štávát, Kovács Mártont, Boncsér 
Gergelyt, Farkas Pált és Jozef Katrákot láthatja a színpadon, kísér a Dunakeszi Szimfonikus Zenekar.
Helyszín: a párkányi kultúrház
Időpont: január 4., csütörtök 18.00
Belépő: 16 euró

ÚJÉVI GÁLA HIDASKÜRTÖN
Ternóczky István orgonaművész ad újévi gálakoncertet Hidaskürtön. Közreműködik az Ifjúsági Egyházi Énekkar, a Hidaskürti Női Éneklőcsoport, Anda Dávid és Jalsovszky Mónika. A koncerten Johnsen, Bach, Pachelbel, Daquin, Seger és Guilmant orgonaművei és kórusművei
csendülnek fel, illetve részletek hangzanak el Leo Delibes Messe Breve és Esterházy Pál Harmonia
Caelestis című művéből.
Helyszín: a hidaskürti plébániatemplom
Időpont: január 7., vasárnap 15.00
A belépés díjtalan, de adományt szívesen fogadnak a szervezők

AZ OPERA TRIO GÚTORON
A dunaszerdahelyi Opera Trio ad újévi gálakoncertet vasárnap délután Gútoron.
Helyszín: a gútori kultúrház
Időpont: január 7., vasárnap 16.30
Belépő: 8 euró

ÚJÉVI TÁNCHÁZ ÉS KALÁCSSÜTŐ VERSENY NAGYKÉREN
Évente rendezik meg a kalácssütő versenyt Nagykéren, ahová idén is két kategóriában lehet nevezni, az édes és a sós kalácsok kategóriájában. A szervezők gyermekjátékokkal és táncházzal is várják a vendégeket, a táncházat Ölveczky Árpád és Gábor Klára vezeti. A Pengő zenekar muzsikál.
Helyszín: a nagykéri kultúrház
Időpont: január 6., szombat 17.00
A belépés díjtalan

ARANYOSI PÉTER FELLÉPÉSEI
Két helyszínen tart önálló estet a Dumaszínház népszerű humoristája, Aranyosi Péter a napokban. 
Január 10., szerda 19.00 – Párkány, Kultúrház, belépő: 13 euró
Január 12., péntek 19.00 – Nagymegyer, Városi Művelődési Központ, belépő: 13 euró

SZÍNHÁZI EST NYÁRASDON
Milos Pohánka gazdag agglegény, akinek nagy álma, hogy lássa a saját temetését – szeretné ugyanis tudni, hogy mennyire szeretik őt az emberek. Elhatározza tehát, hogy megszervezi élete temetését, luxuskivitelben. Azonban, ahogy az a vígjátékokban szokott lenni, nem minden alakul a tervek szerint. Ivan Holub darabját, az Örökösöket a Cervinus Teátrum mutatja be.
Helyszín: a nyárasdi kultúrház
Időpont: január 12., péntek 19.00
Belépő: 20 euró

KOMÉDIA GÚTÁN
Császár András, a középkorú hivatalnok unja megszokott kis életét. Amikor a metróban összeütközik egy ismeretlennel és elcseréli vele az aktatáskáját, minden megváltozik: az idegen táskában 5 millió fontnyi értéket talál. Főhősünknek esze ágában sincs azt visszajuttatni jogos tulajdonosának, inkább új életet készül kezdeni az ölébe hullott busás summából. Hamarosan a táska valódi tulajdonosának – egy maffiózónak – is hiányozni kezd a tekintélyes összeg és hajszát indít András és cinkos famíliája után. A Funny Money (Rossz pénz nem vész el) című vígjátékot a a Bánfalvy Stúdió adja elő, a főbb szerepekben Ganxta Zolee, Hujber Ferenc, Varga Izabella és Gombás Ádám láthatóak.
Helyszín: a gútai Adamis Anna Városi Művelődési Központ
Időpont: január 12., péntek 19.00
Belépő: 17 euró

KONCERTAJÁNLÓ: HOBO SOMORJÁN
Földes László Hobo, a blues egyik legfontosabb magyarországi úttörője a hónap végén lép fel Somorján. A koncerten néhány újabb szerzemény kíséretében az idén 40 éves Vadászat című album dalai csendülnek fel.
A Vadászat az egyik legikonikusabb magyar rockalbum, mely hirtelen felindulásból született, mégis a műfaj meghatározó klasszikusává vált. Megjelenésekor a ritka konceptalbumok egyike volt, amely zeneileg és szövegileg gondosan megtervezett életképekben jelenítette meg a történelem és a társadalom keresztmetszetét.
Helyszín: a Somorjai Városi Művelődési Központ
Időpont: január 27., szombat 19.00
Belépő: 25 euró

Read More

Post Comment