Search by category:
Egyéb kategória

Modernizálták az informatikai osztálytermet

Modernizálták az informatikai osztálytermet

Kürthy Judit

2024. 01. 08., h – 16:50

Lég |

A felújított számítógépes szak- és konferenciateremmel várja vissza a légi Benyovszky Rudolf Alapiskola diákjait a 2023/2024-es tanév második félévében.

A felújításról fotókat tettek közzé az iskola közösségi oldalán és köszönetet mondtak minden közreműködőnek, aki a tanítási szünet alatt valamilyen módon részt vett a munkálatokban. Már egy ideje tervezték az informatikai terem felújítását, most egy modern, esztétikus előadóhelyiséggé alakult a tágas terem.

A frontális elrendezés helyett nagy- és kiscsoportos foglalkozásokra is alkalmas, teljesen új bútorzattal felszerelt teremmel várták a diákokat, a helyiség két szélén számítógépes asztalokkal, középen pedig egy hosszú asztallal. A minisztérium által meghirdetett digitalizációs pályázat keretében szert tettek több új oktatóprogramokra is. A légi alapiskola egy épületben helyezkedik el, udvarukon a szomszédos óvodával osztoznak. Kevés a helyük, ezért nagyon fontos, hogy a lehető legoptimálisabban rendezzék be a rendelkezésükre álló tereket. Korábban nem volt olyan előadótermük, sem olyan nagyobb, tágasabb helyiségük, ahol egyszerre nagyobb létszámmal foglalhattak helyet a tanárok, vagy a diákok. Most módjukban áll nagy létszámú órákat is tartani, vagy akár pedagógus továbbképzésen belül kollégákat is fogadni.

A felújításnál segédkezett a Resemo s.r.o., valamint Tóth Barnabás, akik a kivitelezésért feleltek. Külön köszönettel tartoztak az iskola munkatársainak, akik szabadidejüket nem sajnálva takarították ki és készítették elő a felújított termet.

„Úgy gazdálkodtunk a rendelkezésünkre álló költségvetésből, hogy év végre összespóroljuk a korszerűsítésre szánt összeget. A meglévő 20 személyi számítógépünkből 17-et egy galántai cég újított fel remek áron, így most már a legnagyobb létszámú osztályunkból is minden gyerek saját számítógépen dolgozhat. Segítségünkre volt egy nagymegyeri és egy légi vállalkozás”

– mondta el az Új Szónak Ozsvald Tünde, a légi Benyovszky Rudolf Alapiskola igazgatója.

Az intézményben másféle éve történt vezetőváltás. Az eltelt időben igyekeznek nagyobb léptékben modernizálni az épület felszereltségét, beltereit és környezetét is.

„Fejlesztjük az iskolát. Az Szülői Szövetsége rendkívüli módon segíti az intézményt, számos újítást az ő közbenjárásuknak köszönhetünk. Lég község vezetése is támogat bennünket, mindannyian azon vagyunk, hogy a kisebb magyar iskolák gyermekei, mint ahogy a légi is, egy 21. századi modern iskolában tanulhassanak. Az eddigi fejlesztéseink csak úgy valósulhattak meg, hogy többen összefogtunk”

– tette hozzá az igazgató.

Read More

Post Comment