Search by category:
Egyéb kategória

Taraba szerint az SNS-nek saját jelöltet kellene indítania az államfőválasztáson

Taraba szerint az SNS-nek saját jelöltet kellene indítania az államfőválasztáson

Mészáros Richárd

2024. 01. 08., h – 18:30

Az SNS-nek a legrégebbi nemzeti pártként saját jelöltet kellene indítania az államfőválasztáson, ellenkező esetben hibát követ el – jelentette ki hétfői sajtótájékoztatóján Tomáš Taraba (SNS-jelölt) környezetvédelmi miniszter.

„Nem lenne túl hihető, ha az SNS már az első fordulóban azt mondaná, szavazzatok valaki másra. Ez inkább azt üzenné, hogy nem tudott kit indítani” – mondta Taraba. Leszögezte, hogy az SNS jelöltjeként azt fogja támogatni az első fordulóban, akiről megegyezés születik a pártban.

„Fontos, hogy a választás ne ingassa meg a bizalmat a kormánypártok között, hogy tisztességes párbeszédet folytassunk. Mindenkinek jogában áll indulni. A pártelnökökön múlik, hogy ez a versengés ne mérgesítse el a viszonyokat” – mondta , hozzátéve, az államfőválasztás nem olyan téma, amin össze kellene vesznie a koalíciónak.

Az államfőválasztás első fordulóját március 23-án tartják. Ha szükség lesz rá, a második forduló április 6-án lesz. Az időpontokat hétfőn hirdette ki a házelnök. Zuzana Čaputová államfő megbízatása június 15-én telik le, nem indul újra a posztért.

Read More

Post Comment