Search by category:
Egyéb kategória

Jön az Amy Winehouse-film

Jön az Amy Winehouse-film

Juhász Katalin

2024. 01. 12., p – 09:32

Megérkezett az első trailer az év egyik legjobban várt életrajzi filmjéhez, amely a csupán 27 évet élt, tragikus sorsú brit énekesnőről, Amy Winehouse-ról szól.

A film Amy Winehouse egyik legismertebb dalának címét viseli – Back To Black. Rendezője Sam Taylor-Johnson, akit legtöbben A szürke ötven árnyalata óta ismernek. Ezért a filmért ugyan a legrosszabb rendezés Arany Málna díjára jelölték, de korábban két sikeres, kedvező kritikákat begyűjtő életrajzi filmet is leforgatott Mark Rothko amerikai festőművészről (Rothko), illetve John Lennon fiatal éveiről (Nowhere Boy).

A Back To Black főszerepét Marisa Abela alakítja, aki több sorozatban játszott (Industry, Cobra), feltűnt a tavalyi év egyik legsikeresebb filmjében, a Margot Robbie főszereplésével készült Barbie-ban is, de a nagyközönség nem igazán ismeri.

A forgatás szinte napra pontosan egy évvel ezelőtt kezdődött Londonban, és nem mellékes, hogy az Amy Winehouse hagyatékát kezelő (az énekesnő édesapja által vezetett) alapítvány is áldását adta a forgatókönyvre, illetve engedélyezte a stábnak az Amy Winehouse-dalok felhasználását a filmben. (Ez nagy szó manapság, mert Jimi Hendrix, Prince és David Bowie életrajzi filmjének producerei például nem tudták megszerezni a dalok jogait). Jelenleg annyi tudható, hogy néhány ikonikus sláger eredetiben csendül fel a filmben, néhányat pedig maga Marisa Abela énekel majd.

A rendezőnő a minap így nyilatkozott filmje főszereplőjéről: „Egy olyan tehetség felfedezése, mint Marisa Abela számomra az aranypor megtalálásához hasonló érzés. Már az első meghallgatáson, amikor belenézett a kamerába, tudtam, hogy ő a tökéletes színész Amy Winehouse szerepére. Hatalmas munkát fektetett a forgatásba, minden részletre odafigyelt, naponta órákon át gyakorolt, hogy el tudja énekelni a dalokat. Nem eljátssza Amyt, hanem Amy benne lakik”.

A film áprilisban érkezik a mozikba.

Read More

Post Comment