Search by category:
Egyéb kategória

Az ellenzéki képviselők benyújtották a Danko visszahívására irányuló indítványt

Az ellenzéki képviselők benyújtották a Danko visszahívására irányuló indítványt

Mészáros Richárd

2024. 01. 16., k – 19:13

Az ellenzéki képviselők benyújtottak az Andrej Danko, az SNS elnökének parlamenti elnöki tisztségből való visszahívására irányuló indítványt a házelnök közlekedési balesete miatt – közölte a Progresszív Szlovákia (PS) mozgalom kommunikációs osztálya. Hét napon belül összehívnák a rendkívüli ülést.

A Danko balesetével kapcsolatos információk nyilvánosságra hozatala után az ellenzék bírálta a rendőrség eljárását. Úgy vélik, mulasztottak, amikor csak a balesetet követő napon végezték el az alkoholszondás vizsgálatot. Az ellenzéki pártok szerint a rendőrségnek rögtön a baleset után vérvételre kellett volna vinnie Dankót. Az ellenzék amiatt is kritikát fogalmazott meg, hogy Danko a baleset után elhajtott a helyszínről. Hangsúlyozták, hogy Dankónak, mint köztisztségviselőnek, példát kellene mutatnia „a törvények betartása és a felelősségteljes viselkedés terén, és erkölcsi tekintélynek kellene lennie”.

Danko közlekedési balesete ügyében Ľubomír Solák országos rendőrfőkapitány elrendelte a rendőri eljárás kivizsgálását. Matúš Šutaj Eštok (Hlas) belügyminiszter bejelentette, hogy nyilvánosságra hozzák a vizsgálat részleteit.

A baleset csütörtökön történt Pozsonyhidegkúton (Dúbravka), egy kereszteződésben. Danko beismerte, hogy megcsúszott a kocsija, ezért nekihajtott egy oszlopnak. A rendőrség közölte, hogy amikor a járőr a helyszínre érkezett, sem a balesetet okozó sofőr, sem a gépkocsi nem volt a helyszínen. Az alkoholszondás ellenőrzést pénteken délután végezték el, negatív eredménnyel. Danko a baleset miatt elnézést kért, a károkat kész megtéríteni.

Read More

Post Comment