Search by category:
Egyéb kategória

Az ukrán légierő megsemmisítette az Oroszország által indított drónokat

Az ukrán légierő megsemmisítette az Oroszország által indított drónokat

Kulcsár Péter

2024. 01. 17., sze – 11:35

Az ukrán légierő közölte, hogy az Oroszország által szerdára virradó éjszaka indított 20 támadó drónból 19-et megsemmisített, köztük egyet a dél-ukrajnai Odessza egy jelentős kikötőjénél, ahol három ember megsebesült.

Az éjszakai orosz támadássorozat északkelet- és dél-ukrajnai célpontok ellen irányult.

Ihor Klimenko belügyminiszter megerősítette az ukrán hatóságok kedd esti bejelentését, mely szerint az északkelet-ukrajnai Harkivban 17 ember megsérült egy kettős SZ-300-as orosz rakétatámadás után, amely mintegy 20 épületet is megrongált. A tárcavezető közlése szerint Odesszában három ember megsebesült egy dróntámadásban.

Az ukrán légierő beszámolója szerint szerda reggelig az orosz erők 20 Sahíd-136/131 típusú támadó drónt indítottak. Közülük 19-et az ukrán légvédelem még repülés közben megsemmisített. A tájékoztatásból nem derült ki, hogy ez pontosan hol történt, és hogy mi lett a huszadik drónnal.

Klimenko szerint az orosz hadsereg az éjszaka folyamán a dél-ukrajnai Herszon, a közép-ukrajnai Dnyipropetrovszk és az észak-ukrajnai Szumi megyét is támadta, ahol azonban nem voltak áldozatok.

Harkiv megyében az ukrán hatóságok 26 falu evakuálását jelentették be, ahol az orosz erők támadása fenyeget.

Read More

Post Comment