Search by category:
Egyéb kategória

FELMÉRÉS: Korčok nyerné az államfőválasztás első fordulóját

FELMÉRÉS: Korčok nyerné az államfőválasztás első fordulóját

Kulcsár Péter

2024. 01. 17., sze – 12:37

Ivan Korčok nyerné a köztársaságielnök-választás első fordulóját a szavazatok 33 százalékával. Peter Pellegrini (Hlas) 32,4 százalékot szerezne – derül ki az NMS Market Research Slovakia ügynökségnek a Sme számára készített felméréséből.

A második forduló győztese ugyanakkor Peter Pellegrini lenne 51,5 százalékkal, Ivan Korčok a szavazatok 48,5 százalékát szerezné meg.

A felmérés eredménye szerint Štefan Harabin egyre nagyobb támogatottságot élvez a szavazók körében, a közvélemény-kutatás résztvevőinek 11 százaléka az egykori főügyészt választaná. Ján Kubiš 4,3 százalékot, Ján Drgonec 2,2 százalékot, Beáta Janočková pedig 2 százalékot szerezne.

Forró Krisztiánra (Magyar Szövetség) a megkérdezettek 1,9 százaléka adná le a voksát, Andrej Dankót (SNS) az első fordulóban a válaszadók 1,8 százaléka választaná.

Az államfőválasztás első fordulóját március 23-án tartják, az esetleges második fordulóra pedig április 6-án kerülhet sor.

A házelnök hivatalosan még nem jelentette be az indulását. Zuzana Čaputová hivatali ideje 2024. június 15-én jár le – ő már biztos, hogy nem méretteti meg magát.

(sme)

Read More

Post Comment