Search by category:
Egyéb kategória

Nem tárgyalnak Danko leváltásáról a parlamenti képviselők

Nem tárgyalnak Danko leváltásáról a parlamenti képviselők

Mészáros Richárd

2024. 01. 18., cs – 17:55

Nem tárgyalnak Andrej Danko, a parlament alelnökének leváltásáról a parlamenti képviselők. A parlament nem hagyta jóvá az ellenzék által kezdeményezett rendkívüli ülés napirendjét, amelyben Dankó menesztését indítványozta. A 126 jelenlévő képviselő közül 52 szavazott a napirend elfogadása mellett, 49 ellene, 25-en pedig tartózkodtak. Peter Pellegrini (Hlas) bezárta az ülést.

„Az, hogy Andrej Danko jogosítványát bevonták, bizonyítja, hogy hibás. Peter Pellegrini felszólította Dankót, hogy vállalja a felelősségét, ehelyett ma támogatták a Hlas képviselői, és még azt sem engedték, hogy a leváltásáról tárgyaljunk a parlamentben” – mondta František Majerský képviselő (KDH), és hozzátette, Szlovákia most legalább láthatja, milyen az az új politikai kultúra, amelyet Pellegrini ígért a választás előtt.

Az ellenzék a Danko közlekedési balesetéről szóló információk nyilvánosságra kerülése után bírálta a rendőrséget, amiért csak a balesetet követő napon végezte el az alkoholszondás vizsgálatot. Az ellenzéki pártok szerint a rendőrségnek azonnal a baleset után vérvételre kellett volna vinnie Dankót. Az ellenzék azért is kritizálta Dankót, mert a baleset után nem maradt a helyszínen. Hangsúlyozták, hogy mint tisztségviselőnek, példát kellene mutatnia „a törvények betartásával és felelősségteljes viselkedésével, és erkölcsi tekintélynek kellene lennie”.

A baleset csütörtök este történt Pozsonyhidegkúton. Danko azt mondta, megcsúszott, ezért ütközött neki a közlekedési lámpának.

Read More

Post Comment