Egyéb kategória

🔮ÉLƐ: Újra zĂșg az „ElĂ©g volt FicĂłbĂłl!”

🔮ÉLƐ: Újra zĂșg az „ElĂ©g volt FicĂłbĂłl!”

MĂ©szĂĄros RichĂĄrd

2024. 01. 18., cs – 18:00

ÉlƑben jelentkezĂŒnk az ellenzĂ©ki ProgresszĂ­v SzlovĂĄkia (PS), a KDH Ă©s az SaS ĂĄltal összehĂ­vott kormĂĄnyellenes tĂŒntetĂ©srƑl.

18:35 – „Ez zaklatĂĄs, diszkriminĂĄciĂł Ă©s gyƱlöletkeltĂ©s” – jelentette ki KristĂ­na TormovĂĄ, a pozsonyi tĂŒntetĂ©s egyik felszĂłlalĂłja Martina Ć imkovičovĂĄ (SNS-jelölt) kulturĂĄlis miniszter korĂĄbbi nyilatkozataira reagĂĄlva. HozzĂĄtette, akĂĄrhĂĄnyszor fellĂĄtogat a tĂĄrca közössĂ©gi oldalĂĄra, ellenƑriznie kell, hogy nem egy konspirĂĄciĂłs oldalra tĂ©vedt-e. „Nem akarom elhinni, hogy az ott leĂ­rtakat a minisztĂ©rium zĂĄszlaja alatt teszik közzĂ©â€ – mondta, miközben a tömeg azt skandĂĄlta, „mondjon le”.

18:26 – A kassai FƑ utcĂĄn, a dĂ©li oldalon talĂĄlhatĂł AlsĂł kapunĂĄl csĂŒtörtök este hatkor nagyjĂĄbĂłl kĂ©tezer ember gyƱlt össze, de este fel hĂ©tkor a szervezƑk Ă©s a helyszĂ­nen tartĂłzkodĂł ĂșjsĂĄgĂ­rĂłk vĂ©lemĂ©nye szerint mĂĄr legalĂĄbb ötezren voltak jelen. A rendezvĂ©ny szervezƑi többször is megköszöntĂ©k a rĂ©sztvevƑk folyamatos Ă©s egyre növekvƑ tĂĄmogatĂĄsĂĄt.

(nr)

18:23 – A fƑvĂĄrosi ellenzĂ©ki megmozdulĂĄsra a ködös, de szĂ©lcsendes idƑben rengetegen jöttek ki. A hƑmĂ©rsĂ©klet is 4–5 Celsius-fok körĂŒl van, csak enyhĂ©n szemerkĂ©l az esƑ. A tömeg a pozsonyi SzNF tĂ©r felsƑ vĂ©gĂ©tƑl egĂ©szen a törtĂ©nelmi vĂĄsĂĄrcsarnokig ĂĄll. A korĂĄbbi tĂŒntetĂ©seken a hasonlĂł mĂ©retƱ tömeg nagysĂĄgĂĄt utĂłlag 10–20 ezer közöttire becsĂŒltĂ©k.

18:15 – A pozsonyi tĂŒntetĂ©s elsƑ szĂłnoka a KDH elnöke, Milan MajerskĂœ arrĂłl beszĂ©lt a bĂŒntetƑ törvĂ©nykönyvnek a kormĂĄny ĂĄltal tervezett mĂłdosĂ­tĂĄsa elfogadhatatlan. Ahogy arrĂłl korĂĄbban beszĂĄmoltunk, a mĂłdosĂ­tĂĄs Ă©rtelmĂ©ben pĂ©ldĂĄul csökkentenĂ©k a korrupciĂłs bƱncselekmĂ©nyekĂ©rt jĂĄrĂł bĂŒntetĂ©seket.

18:10 – A tĂŒntetĂ©s elejĂ©n a konferansziĂ© elmondta, ezekben a pillanatokban SzlovĂĄkia-szerte 24 vĂĄrosban zajlik ellenzĂ©ki vagy polgĂĄri tĂŒntetĂ©s. ArrĂłl, hogy hol mindenhol hĂ­vtak össze demonstrĂĄciĂłt, IDE kattintva olvashatnak.

18:07 – Újra megtöltötte a fƑvĂĄrosi SzNF teret a 4. Fico-kormĂĄny lĂ©pĂ©sei ellen tĂŒntetƑ tömeg. A becslĂ©sĂŒnk szerint legalĂĄbb 10 ezer demonstrĂĄlĂł vesz rĂ©szt a tiltakozĂĄson. A tömeg az „ElĂ©g volt FicĂłbĂłl”, „FicĂłt a börtönbe”, Peter Pellegrini (Hlas) parlamenti hĂĄzelnökkel kapcsolatban pedig a „csicska” jelszavakat skandĂĄlja.

18:03

Read More

Post Comment