Search by category:
Egyéb kategória

Fico támogatásáról biztosította Martina Šimkovičová kulturális minisztert

Fico támogatásáról biztosította Martina Šimkovičová kulturális minisztert

Kulcsár Péter

2024. 01. 23., k – 15:00

Robert Fico (Smer) kormányfő a kormány kihelyezett ülése után teljes támogatásáról biztosította Martina Šimkovičová (SNS-jelölt) kulturális minisztert.

A petíciókat Fico bevett politikai eszköznek tartja. „Nem akadályozhatjuk meg, hogy bárki aláírásokat gyűjtsön. Ellentétben az előző kormánnyal, mi tiszteletben tartjuk a petíciós jogot. De nem látok okot arra, hogy bármilyen szinten felelősségre vonjuk a kulturális minisztert” – tette hozzá azzal, hogy Šimkovičová a kormányprogram teljesítésén dolgozik.

Eddig közel 170 ezren írták alá a kulturális miniszter lemondása érdekében indított felhívást. A kezdeményezők szerint Šimkovičová autoritatív módon irányítja a minisztériumot, visszautasítja a szakmai párbeszédet, a kulturális életre, valamit a kreatív iparra vonatkozó stratégiával ellentétes döntéseket hoz, emellett diszkrimináló és félrevezető nyilatkozatokat tesz közzé a minisztérium hivatalos kommunikációs csatornáin.

A kulturális tárca feljelentés tett a Legfőbb Ügyészségen a Šimkovičová elleni petíció miatt, gyanúja szerint manipulálták és meghamisították a petícióhoz elektronikus úton csatlakozók személyazonosságát és számát.

Read More

Post Comment