Search by category:
Egyéb kategória

Titkos koncert a Magyar Zene Házában

Titkos koncert a Magyar Zene Házában

Juhász Katalin

2024. 01. 26., p – 11:11

Budapest |

„Nyitott vagy az újdonságokra? Bízol a Zene Házában? Elég bátor vagy, hogy eljöjj egy olyan koncertre, amiről csak annyit árulunk el, hogy igazi zene házás élmény lesz?” Így hirdeti a február 23-i Titkos koncertet a budapesti Magyar Zene Háza.

Mivel még sosem találkoztunk ilyen vakmerő ötlettel, jöjjenek a részletek, amelyekből kevés van, de azért kaptunk némi támpontot a napokban közzétett videóban: „Ha itt voltál, és tetszett a Poil Ueda-koncert, ha bejött neked a Svaneborg Kardyb koncertje, vagy ha itt tomboltál a Ti’kaniki koncertjén, akkor bízz bennünk! Bízz a Zene Háza programjában. És hidd el, hogy ez egy baromi jó koncert lesz.”

Nos, mi ott voltunk az avantgárd jazzrockot játszó francia Poil zenekar és a japán középkori dallamokat népszerűsítő énekesnő, Junko Ueda kollaborációjából született Poil Ueda koncertjén, és egészen hipnotikus élményben volt részünk – de ez mellékszál. A Titkos koncert-projekt lényege, hogy az ötletgazdák szerint mostanra már kialakult a Magyar Zene Házának törzsközönsége, akik különleges produkciókat láthattak ott az elmúlt két évben – gyakran olyan nehezen besorolható, rétegzenét játszó csapatokat, előadókat, akik először jártak Magyarországon. Ezért úgy gondolják, ezen a nívós, impozáns és remekül felszerelt helyszínen nem érheti őket csalódás.

Segíthet a „nyomozásban”, hogy az említett három zenekar közül kettő Pozsonyban is fellépett tavaly, közvetlenül a Magyar Zene Házában adott koncert után/előtt. Szóval talán érdemes átböngészni a környező országok fővárosainak februári koncertkínálatát. Persze nem tudni, külföldi vagy magyar fellépőről van-e szó – utóbbi esetben ez felesleges munka lesz.

A jegyárak barátságosak, tíz euró körüli összegért kínálják ezt a zenei meglepetést – egyébként az emített Poil Uedára sem kerültek többe a jegyek.

Read More

Post Comment