Search by category:
Egyéb kategória

Kannabiszból készült krémeket árult – úgy kezelték, mintha gyilkos lenne

Kannabiszból készült krémeket árult – úgy kezelték, mintha gyilkos lenne

Balaskó Réka

2024. 03. 01., p – 11:17

A 47 éves Josef Šipoš nyugodt életet élt Alsózélle (Dolné Zelenice) községben, ahol annyi bűne volt, hogy kannabiszból készített kenőcsöket. Több évre börtönbe zárják.

Šipoš szülei és fia, valamint barátai és ismerősei is ott voltak a bíróságon, amikor a bíró kihirdette az ítéletet. A férfi, akit környezete rendes embernek tartott, nyolcéves börtönbüntetést kapott, bár mindenki enyhébb büntetésben reménykedett.

Jozef közel három évet töltött előzetes letartóztatásban, cellatársai pedig gyilkosok és tolvajok voltak. Ott találkozott egy férfival, aki 23 lövéssel megölt egy embert, és 13 évre ítélték el.

Josef Šipoš elsősorban hátproblémái miatt jutott kannabiszhoz. Csehországban tanfolyamot végzett arról, hogyan lehet kannabiszból gyógyszert készíteni. „Egy barátomnak, aki rákos beteg volt, segítettem a tinktúrával. Három daganatot diagnosztizáltak nála a műtét előtt, és mielőtt elkezdte szedni. A műtét során megállapították, hogy kettő már nem növekszik, egy pedig eltűnt. A barátom ezt a tinktúra hatásának tulajdonítja, szerinte ez segített neki” – árulta el a Plus7dní lapnak 2021-ben. A férfi a termékekkel szomszédainak is segített, a növényeket a kertjében termesztette. A rendőrség a nyári időszakban csapott le rá, mikor a kedvező időjárás miatt sokkal több kannabisz termett, mint amit fel tudott dolgozni. A rendőrök 18 kilót foglaltak le belőle. Akkor még 20-25 éves börtönbüntetésről beszéltek, és a bíróság először 20 évet szabott ki rá.

(pluska)

Read More

Post Comment