Search by category:
Egyéb kategória

Az ukrán légvédelem tizenöt drónt lőtt le Odessza felett, találat érte az infrastruktúrát

Az ukrán légvédelem tizenöt drónt lőtt le Odessza felett, találat érte az infrastruktúrát

Kulcsár Péter

2024. 03. 11., h – 17:49

Oroszország által indított huszonöt drónból tizenötöt lelőtt az ukrán légierő a dél-ukrajnai Odessza megyében az éjszaka folyamán, és találat ért egy infrastrukturális létesítményt – közölte hétfőn az ukrán hadsereg és regionális vezetők.

A hadsereg közleménye szerint tíz Sahíd típusú rakétát az odesszai kikötő felett semmisítettek meg.

„Újabb tömeges éjszakai dróntámadást hajtottak végre az oroszok Odessza megyében. A harcok legalább másfél órán át tartottak” – közölte Oleh Kiper, Odessza megye állami közigazgatásának vezetője.

„A légierő egységei bonyolult művelet során számos Sahíd-hullámot vertek vissza, amelyek a Fekete-tenger felől érkeztek ipartelepek és lakónegyedek közé, ami miatt nagyon nehéz volt a védelem feladata” – mondta a megye kormányzója.

Oleh Kiper szerint egy infrastrukturális létesítmény és néhány kereskedelmi egység rongálódott meg. Áldozatokról egyelőre nem érkeztek értesülések.

A dél-ukrajnai Odessza megyét márciusban eddig hat orosz dróntámadás érte.

Oroszország fokozta az ukrajnai kikötők – köztük Odessza –, valamint a gabonaipari létesítmények elleni légitámadásokat, miután Moszkva tavaly nyáron nem újította meg az ENSZ és Törökország közvetítésével megkötött fekete-tengeri gabonaszállítási egyezményt.

A jelentős gabonatermesztő és exportáló Ukrajna azóta alternatív útvonalat épített ki az Odessza környéki fekete-tengeri kikötők igénybevételével.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök vasárnap éjjel kijelentette, hogy az orosz hadsereg március eleje óta ukrajnai célpontok ellen 175 pilóta nélküli szerkezetet lőtt ki, amelyek közül Ukrajna 151-et hatástalanított.

Read More

Post Comment