Search by category:
Egyéb kategória

Gorilla-ügy: Újraindították a Haščák elleni eljárást

Gorilla-ügy: Újraindították a Haščák elleni eljárást

Mészáros Richárd

2024. 03. 19., k – 09:57

A Különleges Ügyészség (ÚŠP) újraindította az eljárást Jaroslav Haščák, a Penta befektetési csoport egyik alapítója és a többi gyanúsított ellen. Haščákot bűnszervezet létrehozásával és pénzmosás minősített esetével gyanúsították meg.

Amint arról már korábban beszámoltunk, a Különleges Ügyészség (ÚŠP) egy formai, ügyrendi hiba miatt megszüntette a Gorilla-ügyben Haščák ellen indított eljárást és törölte az ellene benyújtott vádemelési javaslatot, illetve az ügyet visszautalta a Nemzeti Bűnüldöző Ügynökséghez (NAKA). Haščák ügyvédje, Martin Škubla szerint az eljárást felügyelő ügyész elfogadta az érvüket, mi szerint 2023-ban, a vádemelési javaslat benyújtásakor az ügyben eljáró nyomozónőnek jogilag szünetelt a rendőri testületben való tagsága, mert egy községi önkormányzatban volt helyi képviselő és ezért valamennyi fizetést is kapott. A Denník N információi szerint Martina Babacsová nyomozónő Pozsonyivánka községben vállalt képviselői tisztséget. 

A NAKA 2022-ben Haščák és további személyek ellen bűnszervezet létrehozásának, fenntartásának és támogatásának bűncselekménye miatt indított eljárást.

A hírt frissítjük!

 

Az Új Szó kiadója, a DUEL – PRESS, s.r.o a Penta tulajdona.

Read More

Post Comment