Search by category:
Egyéb kategória

Megújult környezetben várják a gyerekeket a könyvtárba

Megújult környezetben várják a gyerekeket a könyvtárba

Tornyai Bianka

2024. 03. 19., k – 14:13

Galánta |

Felújították és új berendezésekkel, segédeszközökkel szerelték fel a Galántai Könyvtár gyermek- és ifjúsági részlegét. A kényelmes és kreatív környezetben író-olvasó találkozókat, családi és gyermekprogramokat szerveznek a jövőben.

A könyv hónapja, illetve a Szlovákiai Könyvtárak Hete keretében adták át a közönségnek a Galántai Könyvtár gyermek- és ifjúsági részlegének felújított termét és a hozzá tartozó felszerelést, segédeszközöket. Az olvasódélelőttöknek, író-olvasó találkozóknak és egyéb családi és gyermekprogramoknak helyet adó helyiségbe paraván és pódium, ülőpárnák, tárolók, babzsákok és fotelek kerültek. A részleg munkatársaitól megtudtuk, az intézmény 7 ezer euró támogatást nyert a Művészeti Alaptól (Fond na podporu umenia) bútorok, berendezések korszerűsítésére. 

„Új, modern, kényelmes, esztétikus környezetet szerettünk volna kialakítani a játszószobában, ahol rendszeresen fogadjuk a gyerekeket. A könyvállomány folyamatos gyarapodása miatt új polcokat vásároltunk, a folyosón pedig szekrényeket helyeztünk el, ahová a látogatók el tudják rakni a kabátjukat, személyes holmijukat. Az ülőpárnák lehetővé teszik, hogy a gyerekek kényelmesen ülhessenek a rendezvények idején, jó tárolásuknak köszönhetően nem foglalnak sok helyet. Részlegünk korszerűsítésével olyan kellemes és kreatív, rendezvényekre és szabadidős tevékenységekre is használható helyet hoztunk létre, ami nemcsak a gyerekeket, hanem szüleiket is elégedettséggel tölti el. A projekt megvalósítása tavaly év végéig tartott, de a felújított helyiséget csak a könyvtárak hetében adtuk át rendeltetésének. Az 1760 euró önrészt a fenntartó, Nagyszombat megye költségvetéséből fedeztük” 

– mondta el Biró Angelika könyvtáros. Hozzátette, nagyon sok pozitív visszajelzést kaptak a látogatóktól, de a kollégáival együtt ők is nagyon örülnek a felújításnak.

A Galántai Könyvtárnak március 20-án Roman Brat író lesz a vendége. Március 22-én az Andersen éjszakája nemzetközi rendezvénybe kapcsolódik be az intézmény immár sokadik alkalommal. A gyerekek körében az olvasást népszerűsítő rendezvény 14 órakor színházi előadással kezdődik a kultúrház bábtermében, a könyvtárban pedig 15:30-tól pantomim előadással és egyéb érdekes programokkal várják a gyerekeket. Miroslav Regitko illusztrátor Színezd ki Galántát (Vymaľuj si Galantu) címmel készített kifestőt a könyvtár megrendelésére. Ezen alkalomból március 26-án alkotóműhelyt szerveznek, amelyre az alapiskola alsó tagozatosait várják szeretettel, akik a város nevezetességeit festhetik ki az illusztrátor vezetésével, valamint érdekességeket tudhatnak meg a kiadvány keletkezéséről.

Read More

Post Comment