Search by category:
Egyéb kategória

Korčok második megállója a választások első fordulóját követően Kassán volt (FOTÓK)

Korčok második megállója a választások első fordulóját követően Kassán volt (FOTÓK)

Kulcsár Péter

2024. 03. 26., k – 10:38

Kassa |

Pozsony után Ivan Korčok elnökjelölt Kassán jelent meg a támogatói előtt hétfő este Ne hagyjuk, hogy mindent átvegyenek: Egyesüljünk Szlovákiáért címmel. Az előző hetekben tartott tüntetésekhez és egyéb tiltakozó jellegű megmozdulásokhoz hasonlóan ezt a rendezvényt is a kassai Fő utcai Alsó kapunál tartották.

Ivan Korčokot a nyitrai Róbert Bezák, nyugalmazott emeritus püspök, Janka Kováčiková színésznő és Katarína Koščová énekesnő is hosszabb-rövidebb beszédekkel támogatta. A megmozduláson legalább ötezer ember vett részt. A pódiumra a rendezvény végén Korčok két fia, Viktor és Marek is fellépett.

„Az emberek hatalmas energiát adtak nekem az első fordulóban, majdnem egymillióan szavazatak rám. Ez azonban nem elég, április 6-án mindent meg kell tennünk, hogy Szlovákia ne stagnáljon tovább. Nagyon meghatódtam, hogy milyen sok embert látok itt” – mondta Korčok, aki beszédében Peter Pellegrinit a tisztázatlan és bizonytalan nézetei miatt heves kritikával illette, de szót ejtett a jelenlegi kormány külpolitikai és az RTVS-t illető intézkedéseiről is.

„Egy biztos: az igazságot nem veszik el tőlünk” – mondta az elnökjelölt.

Az egybegyűltek vastapssal és különféle szövegek skandálásával köszönték meg Korčok beszédét.

Read More

Post Comment