Search by category:
Egyéb kategória

További takarékoskodásra kényszerül Pakisztán, miniszterek mondtak le a fizetésről

További takarékoskodásra kényszerül Pakisztán, miniszterek mondtak le a fizetésről

Mészáros Richárd

2024. 03. 31., v – 19:14

Pakisztán újabb takarékoskodási intézkedéseket vezetett be az országot sújtó gazdasági válság miatt, ezek a kormány tagjait is érintik – jelentette vasárnap az APP helyi hírügynökség a kormány tájékoztatására hivatkozva.

Sehbaz Sarif miniszterelnök utasítása szerint a vörös szőnyeget is már csak nagyobb diplomáciai eseményeken gördítik ki.

A beszámoló szerint a takarékossági program keretében egyes kormánytagok lemondtak fizetésükről, köztük Sarif is, aki egy tehetős iparmágnás családból származik. A miniszterek ezenfelül utasítást kaptak arra, hogy spóroljanak a szolgálati utakon, például a jövőben el kell tekinteniük az ötcsillagos szállodáktól, és már csak turistaosztályon utazhatnak repülőn. Betiltották a luxusautók beszerzését is.

Pakisztán évek óta gazdasági nehézségekkel és növekvő árakkal küzd, januárban az infláció a központi bank adatai szerint csaknem 30 százalékos volt. Iszlámábád mások mellett Kínától és Szaúd-Arábiától milliárdos hiteleket kapott, nemrég pedig egyezségre jutott a Nemzetközi Valutaalappal (IMF) is egy mentőcsomagról, amiért cserében gazdasági reformok végrehajtását ígérte.

Read More

Post Comment