Search by category:
Egyéb kategória

Harabin korábbi szponzora áll a Korčok ellen indított internetes támadás mögött

Harabin korábbi szponzora áll a Korčok ellen indított internetes támadás mögött

Kulcsár Péter

2024. 04. 03., sze – 15:34

Štefan Harabin egykori szponzora beismerte, hogy ő hozta létre az Ivan Korčokot támadó ivankorcok2024.sk hamis weboldalt.

Ezenfelül azt is bevallotta, hogy több ezer eurót adott a honlap népszerűsítésére és terjesztésére – figyelmeztetett a Transparency International. Igor Cako pozsonyi üzletemberről van szó, az ügy az Erste Constultinggal kapcsolatos.

A reklámot az Erste Consulting nevű cégén keresztül fizették, amely 12 460 euró adományt küldött Štefan Harabin államfőjelöltnek a 2019-es elnökválasztáson. Cako egy telefonos interjúban megerősítette, hogy nem csak szponzorálja az ivankorcok2024.sk weboldalt, hanem ő maga hozta létre

– olvasható a Transparency International közleményében.

A politikai pártok és választási kampányok finanszírozását is figyelemmel kísérő civil szervezet azt írja, hogy a kampányellenes weboldal támogatására eredetileg a cseh Bez dezinfa civil szervezet számolt be.

Kapcsolódó cikkünk

Hackertámadás érte Ivan Korčok hivatalos honlapját, ezenkívül hamis weboldalakat hoztak létre a nevében – tájékoztatta a TASR hírügynökséget az államfőjelölt kampánycsapata.

Még egy hét van hátra a kampány végéig, és egyre nagyobb annak a valószínűsége, hogy a mostanihoz hasonló kísérletek megszaporodnak. Kérem, hallgassanak a józan eszükre, és ne hagyják magukat befolyásolni ezekkel a kínos próbálkozásokkal

– nyilatkozta Korčok.

A köztársaságielnök-jelölt azt is bejelentette, hogy a hivatalos honlapja szombaton hackertámadás miatt nem volt elérhető.

Read More

Post Comment