Search by category:
Egyéb kategória

5 perccel tovább, 22:05-ig tart a kampánycsend

5 perccel tovább, 22:05-ig tart a kampánycsend

Mészáros Richárd

2024. 04. 06., szo – 13:31

5 perccel, 22.05-ig meghosszabbították a kampánycsendet az elnökválasztás második fordulójában – jelentette be sajtótájékoztatóján Eduard Burda, az Állami Választási Bizottság elnöke.

„Két szavazóhelyiséget 5 perccel később nyitottak ki, ezért már most kijelenthetjük, hogy a kampánycsend 5 perccel biztosan hosszabb lesz” – tette hozzá. Ettől eltekintve rendben zajlik a szavazás, a bizottság folyamatosan foglalkozik a hozzá érkező bejelentésekkel. „Elsősorban a kampánycsendsértésekkel kapcsolatosak, amit tudunk, azonnal megoldunk. Egyes bejelentések részleteit pedig ellenőriztetni kell” – folytatta Burda.

Stanislav Hromádka, az Országos Rendőr-főkapitányság rendészeti osztályának igazgatója szintén arról számolt be, hogy rendben zajlik a szavazás. „Egyelőre semmilyen komolyabb rendzavarást, kampánycsendsértést nem tapasztaltunk” – tette hozzá. Egy választási bizottsági tagról érkezett bejelentést, aki alkoholt fogyasztott. „Póttag vette át a helyét, az egész nem zavarta meg a választás menetét” – folytatta Hromádka.

Martin Nemky, a Statisztikai Hivatal elnöke közölte, a szavazatszámlálást 22.00-kor elkezdik, majd miután véget ér a kampánycsend, tízpercenként közzéteszik a frissített adatokat.

Read More

Post Comment