Search by category:
Egyéb kategória

Vlhová testvérének elege van Szlovákiából: vajon külföldre költözik a családjával?

Vlhová testvérének elege van Szlovákiából: vajon külföldre költözik a családjával?

Havran Kati

2024. 04. 10., sze – 17:34

Szombaton Peter Pellegrini (48) lett Szlovákia új elnöke, aki a második fordulóban legyőzte Ivan Korčokot (60). Az elnökválasztás eredménye felháborította Boris Vlhát (32), a remek síelő testvérét, aki elárulta, milyen tervei vannak a jövőjére és a családjára nézve. 

Szlovákia új elnöke Peter Pellegrini lesz, aki a választás második fordulójában 53,1% -os szavazatot kapott. A második, Ivan Korčok 46,9% -ot kapott. Pellegrini 1 409 255 szavazatot kapott a választóktól, míg Korčok 1 243 709 szavazatot kapott. Vlhová testvérét ez az eredmény felbosszantotta. „Mindig keresem a pozitív dolgokat még a rosszakban is, és még keményebben fogok dolgozni, hogy lányom minél hamarabb elhagyja ezt az országot, normális világban éljen és tanuljon” – írta mérgesen vasárnap Boris Vlha az Instagramon. Vlha mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy lánya külföldre költözzön. A Vlhová sícsapatában dolgozó Boris Vlhától megkérdezték néhány nap elteltével, hogyan látja a választás eredményét, és változott-e valami azután, hogy az elsődleges érzelmek elmúltak. „Nem adom fel a reményt, és bárcsak meglepetést okozna az új elnök. Tisztelem a választás eredményét, hiszen demokráciában vagyunk. Ez azonban nem változtat semmin: csalódott voltam és csalódott vagyok. Az érzéseim ugyanazok, mint amiket az Instagramon írtam. Mindent meg fogok tenni azért, hogy elég pénzt keressek ahhoz, hogy lányom minél hamarabb külföldre utazzon” – mondta a Šport24.sk-nek.

Boris Vlha, aki tavaly év végén megnyitotta a liptószentmiklósi éttermét, és vendéglátással kezdett foglalkozni, nyíltan beszélt a terveiről. Ezeket a terveket lánya, Lujza jövőjéhez igazítaná. „Bevallom, az a tervem, hogy ezek után az események után a lányom már külföldre megy középiskolába. Vagy veszünk valahol külföldön ingatlant a jegyesemmel, vagy rendszeresen járni fogunk hozzá. Egyszerűen csak azt akarom, hogy a lány normális társadalomban nőjön fel, ne pro-orosz társadalomban” – hangsúlyozta. 

Lehetséges, hogy a Vlháék végleg elhagyják Szlovákiát? „Gondolkodtunk már rajta, hogy feleségemmel és lányunkkal végleg elhagyjuk Szlovákiát, de mindig visszajönnénk ide a család és barátok miatt. Ez a mi otthonunk, amit szeretünk. Gyönyörű itt a természet. De más országokba is ellátogattam. Úgy gondolom, hogy már eléggé beutaztam a világot, és nem győzöm hangsúlyozni: tényleg nem tudom, merre halad ez az ország. Undorodom ettől. Szlovákiából lehetne a második Svájc, de az igazság ez ellenkezője” – mondta dühösen Boris Vlha. 

Boris és szimpatikus jegyese, Simona már három-négy fontolgatják, hogy saját bisztrót, vagy éttermet nyissanak. „Eddig vagy a helyzet nem volt megfelelő, vagy a tér. Az ideális körülmények néhány hónappal ezelőtt adattak meg számunkra, így belevágtunk” – mondta a Šport24.sk-nek a sícsillag testvére, hozzátéve, aki azt is elmesélte, hogy egy olasz bisztróról van szó, amit maga a név, a La Simona is tükröz. „Ez barátnőm ötlete, a nevét tartalmazza, ami olaszosan hangzik. A logót is ő találta ki.“

Read More

Post Comment