Search by category:
Egyéb kategória

Csodás szerelem! Házassági évfordulójukat ünnepli a Federer házaspár

Csodás szerelem! Házassági évfordulójukat ünnepli a Federer házaspár

Károly Zsolt

2024. 04. 12., p – 17:53

Közel negyedszázada alkotnak egy párt, de Roger Federer (42) és a bajmóci (Bojnice) születésű Mirka (46) csak 15 éve házasok. A napokban ünneplik kristályesküvőjüket. 

Először a 2000-es sydneyi olimpián csókolóztak, és kilenc évvel később, április 11-én házasodtak össze. Az esküvőre Svájcban került sor és a mai napig nem ismeri a nyilvánosság a részleteket. Ugyanebben az évben megszülettek ikerlányaik, Myla és Charlene. A fiúk, Leo és Lenny öt évvel később születtek.

Amikor Federert öt évvel ezelőtt megkérdezték, hogy életének melyik pillanatát szeretné újraélni, azt válaszolta: „Azt a pillanatot, amikor találkoztam Mirkával.” Az egész kapcsolatukat meghatározzák szívből jövő kijelentéseik, íme a legjobbak közülük:

Nem emlékeznek az esküvő dátumára

„2009-ben volt, de ne kérdezd a dátumot! Mirka és én alig emlékszünk. Szóval nem csak én. De áprilisban volt, egy gyönyörű napsütéses napon” – mondta Roger egy ATP-videóban, amikor az esküvő dátumáról kérdezték. „Április 11-én volt. Biztos voltam benne, de nem 100%-ig” – tette hozzá végül. Az esküvőre a svájci Riehenben került sor.

Túl fiatal a kapcsolathoz

„Amikor először megcsókoltam, azt mondta, hogy még fiatal vagyok. Mondtam, hogy már tizennyolc és fél éves vagyok, mire ő hozzátette, hogy rendben, de még gyerek vagyok” – árulta el mosolyogva kapcsolatuk kezdeteit Mirka.

„19 éves volt, és teljesen megőrült. Mindenkitől azt kérdezte, hogy elkezdjen-e randizni vele” – árulta el Federer korábbi edzője, Sven Groeneveld. 

Mirka nem vette észre

„Először észre sem vettem, hogy hküzd értem. Szimpatikusnak találtam, és vicces volt, egyáltalán nem unalmas. Ez tetszett nekem” – mesélte Mirka évekkel ezelőtt a SonntagsBlicknek.

Közel egy évig sikerült titokban tartaniuk a kapcsolatukat. 2001-ben Mirka még profi teniszező volt, és leánykori nevén, Vavrincova néven járta a világ pályáit. Ezért is volt kevesebbet Rogerrel, mint szeretett volna: „Nem könnyű, hála Istennek, hogy vannak telefonok és sms-ek”.

Roger bókjai

„Mindig ott vagyunk egymásnak. Remélem, ez soha nem változik. Ő gyönyörű.  Az életem tökéletes úgy, ahogy van. Mindig is csak egy barátnőre vágytam” – mondta Roger a La Nacion című argentin napilapnak.

Szerelme az első gyermekei születése után sem változott.

 „Imádok Mirkával időt tölteni. A kapcsolatunk már a gyerekek születése előtt is remek volt. Az ikrek sem változtattak ezen.”

„Az egyetlen dolog, ami igazán sokat jelent nekem, az a feleségem, a gyerekeim és a barátaim. Tenisz? Nagyszerű! Ha továbbra is nyerek? Fantasztikus! Ha nem, akkor minden rendben van”

– magyarázta Roger a Sunday Time-nak, majd hozzátette:

 „Mindig azt mondtam neki: ‘Az volt az álmom, hogy veled lehessek. És nem egy másik ágyban, egy másik szobában.Soha nem szeretnék a feleségemtől nélkül aludni. Inkább síró gyerekekkel töltöm az éjszakát, mint a feleségem nélkül”.

Nem ad interjúkat

Mirka kezdetben a Fedexnél dolgozott, mint médiamenedzser. Később visszalépett ettől a pozíciótól. Nem adott többé interjúkat és nyilatkozatokat. 

„Ő szervezi az életünket, ami rengeteg munkát jelent. Ezért védem őt, és mindkettőnk nevében beszélek” – magyarázta Federer 2020-ban.

(sport24/pluska)

Read More

Post Comment